Etender.in.ua

Таємниці цього світу

12 кращих овочів для приготування соку

12 кращих овочів для приготування соку

В останні роки соки набули широкої популярності серед людей, що піклуються про своє здоров’я, які шукають швидкий і зручний спосіб збільшити рівень споживання поживних речовин.

Однак, якщо ви новачок в приготуванні соку, вам може бути важко визначити, які овочі вибрати.

Ось 12 кращих овочів для приготування соку, що дозволяють поліпшити ваше загальний стан здоров’я.

1. Кучерява капуста (калі)

Кучерява капуста — універсальний листовий зелений овоч з м’яким смаком, який добре поєднується з іншими фруктами і овочами в соках.

Цей потужний інгредієнт є відмінним джерелом кількох ключових поживних речовин, в тому числі вітамінів A, C і K.

Сира браунколь також особливо багата антиоксидантами, включаючи бета-каротин.

Антиоксиданти нейтралізують шкідливі молекули, звані вільними радикалами, допомагаючи вам захиститися від таких захворювань, як хвороби серця.

Насправді, вживання соку кучерявою капусти, як було виявлено, знижує фактори ризику розвитку серцево-судинних захворювань, включаючи холестерин ЛПНЩ (поганий).

Одне дослідження за участю 32 чоловіків з високим рівнем холестерину показало, що щоденне вживання 150 мл соку кучерявою капусти протягом 3 місяців знижує рівень холестерину ЛПНЩ (поганий) на 10% і підвищує рівень захищає серце холестерину ЛПВЩ на 27%.

Висновок:

Кучерява капуста багата декількома важливими живильними речовинами, включаючи бета-каротин і вітаміни A, C і K. Крім того, було виявлено, що вона зменшує фактори ризику розвитку серцево-судинних захворювань.

2. Морква

Завдяки злегка солодкуватий смак і вражаючому складу морква є ідеальним вибором для приготування соку.

Вона низькокалорійна і багата на вітамін A, біотин і калієм.

Більш того, вона багата на каротиноїди — рослинними пігментами, які діють як потужні антиоксиданти в вашому організмі. До них відносяться бета-каротин, лікопін, альфа-каротин і лютеїн.

Дослідження показують, що споживання їжі, багатої на каротиноїди, може бути пов’язано з більш низьким ризиком дегенеративних захворювань очей, хвороб серця і деяких видів раку, в тому числі передміхурової залози.

Солодкість морквяного соку добре поєднується з іншими відповідними для приготування соків овочами і фруктами, такими як цитрусові, імбир і буряк.

Висновок:

Морква багата на вітамін A, біотин і калієм. У ній також багато каротиноїдів, що може бути пов’язано з більш низьким ризиком розвитку захворювань очей, хвороб серця і деяких видів раку.

3. Буряк

На додаток до свого яскравого кольору і натурального смаку буряк додає цілий ряд корисних для здоров’я сполук в ваш сік.

З точки зору поживних речовин буряк багата марганцем, калієм і фолатом.

Вона також багата нітратами — типом натурального рослинного з’єднання з потужним впливом на здоров’я.

Фактично, дослідження показують, що багатий нітратами буряковий сік може поліпшити кров’яний тиск, а також фізичні і розумові показники.

Буряк і її бадилля не тільки є смачним доповненням до соків, а й багатим важливими живильними речовинами доповненням до інших овочевих або фруктових соків.

Висновок:

Буряк є хорошим джерелом марганцю, калію, фолату і нітратів, які можуть допомогти знизити кров’яний тиск і поліпшити спортивні результати і здоров’я мозку.

4. Капуста

Капуста може не здатися хорошим вибором для приготування соку, але вона є багатим поживними речовинами і смачним інгредієнтом, який добре підходить для сокових сумішей.

Кожна порція капусти повна вітамінів K і C, а також інших мікроелементів, таких як фолат, марганець і вітамін B6.

Вона також класифікується як овоч сімейства хрестоцвітних і тісно пов’язана з іншими овочами, такими як брокколі, кучерява капуста, цвітна капуста і брюссельська капуста.

Дослідження показують, що вживання більшої кількості овочів сімейства хрестоцвітних пов’язано з більш низьким ризиком розвитку цукрового діабету, хвороб серця і запалення.

Висновок:

Капуста багата вітамінами K і C, а також багатьма іншими поживними речовинами. Як хрестоцвітних овочів, вона може допомогти захистити від цукрового діабету, хвороб серця і запалення.

5. Шпинат

Шпинат — це зелений листовий овоч, який привносить м’який, свіжий смак в смузі і соки.

У ньому багато вітамінів A і C, і він забезпечує організм хорошим кількістю антиоксидантів, таких як кверцетин, кемпферол і лютеїн.

Шпинат також багатий нітратами, які корисні для здоров’я серця.

Одне дослідження за участю 27 осіб показало, що вживання шпинату протягом 7 днів значно знижувало систолічний та діастолічний артеріальний тиск (верхнє і нижнє значення). Високий кров’яний тиск є основним чинником ризику розвитку серцево-судинних захворювань.

Крім того, деякі дослідження показують, що шпинатний сік володіє значною антацидний активністю, що робить його мудрим вибором для людей з кислотним рефлюксом.

Висновок:

Шпинат багатий на вітаміни A і C, а також антиоксидантами і нітратами. Його вживання може знизити кров’яний тиск і надавати антацидний ефект.

6. Брокколі

Брокколі — це хрестоцвітних овочів, який володіє різними вражаючими корисними властивостями.

Зокрема, це відмінне джерело основних мікроелементів, таких як калій і вітамінів A, B6 і C.

Вона також містить кемпферол — потужне з’єднання, яке, як було виявлено, нейтралізує викликають захворювання вільні радикали, зменшує запалення і зменшує ріст ракових клітин в дослідженнях в пробірці.

Більш того, недавнє дослідження, проведене на 960 людей, показало, що щоденне вживання однієї порції зелених овочів, багатих Кемпферол і іншими антиоксидантами, може уповільнити пов’язане з віком зниження розумових здібностей.

Киньте головки і стебла брокколі в соковижималку для отримання поживного доповнення до свого рецептом зеленого соку.

Висновок:

Брокколі багата калієм і вітамінами A, B6 і C. Вона також містить кілька антиоксидантів, таких як кемпферол, які можуть знизити зростання раку, запалення і зниження розумових здібностей.

7. Петрушка

Петрушка, яку часто вживають в їжу в якості зелені — відмінний овоч для приготування соку.

Свіжа петрушка особливо багата вітамінами A, K і C, які можуть сприяти її численним корисним властивостям.

В одному дослідженні введення щурам екстракту петрушки при цукровому діабеті значно знижувало рівень цукру в крові і покращувало рівень антиоксидантів в крові в порівнянні з контрольною групою.

Інше дослідження показало, що введення екстракту петрушки щурам з ураженням печінки, викликаним лікарськими препаратами, підвищує антиоксидантний статус і зберігає функцію печінки.

Висновок:

Петрушка містить вітаміни K, A і C. У дослідженнях на тваринах було виявлено, що вона знижує рівень цукру в крові, покращує антиоксидантний статус і захищає функцію печінки.

8. Огірки

Огірки мають високий рівень вмісту води, що робить їх відмінним доповненням до вашого овочевому соку.

У них також мало калорій, але багато калію, марганцю і вітамінів K і C.

Включення огірків в ваш раціон може допомогти вам уникнути зневоднення, що вкрай важливо для здоров’я травної системи, функції нирок, контролю маси тіла і фізичної працездатності.

Крім того, дослідження в пробірці показують, що екстракт огірка може допомогти зменшити запалення в клітинах шкіри. Це робить огірковий сік відмінним вибором після днів, проведених на сонці.

Висновок:

Огірки багаті калієм, марганцем і вітамінами K і C. Вони також можуть допомогти вам увлажниться і зменшити запалення шкіри.

9. Швейцарський мангольд

Швейцарський мангольд — це листовий зелений овоч, який містить ключові вітаміни і мінерали.

Фактично, кожна порція містить велику кількість вітамінів A і C, які є важливими живильними речовинами, які також служать антиоксидантами, допомагаючи боротися з клітинними ушкодженнями у вашому організмі.

Деякі дослідження на тваринах показують, що швейцарський мангольд може бути особливо корисний для людей з цукровим діабетом.

У 45-денному дослідженні згодовування екстракту Мангольд щурам з високим рівнем цукру в крові знизило підвищені рівні за рахунок підвищення антиоксидантного статусу і зміни активності ферментів, які контролюють інсулін — гормон, що регулює рівень цукру в крові.

Ви можете додати швейцарський мангольд практично до будь-якого соку або використовувати його замість більш поширеною листової зелені, такої як кучерява капуста і шпинат.

Висновок:

У швейцарському Мангольд багато вітамінів A і C. Дослідження на тваринах свідчать, що це може допомогти знизити рівень цукру в крові і підвищити антиоксидантний статус.

10. Паростки пшениці

Паростки пшениці — це їстівна трава, яку часто вважають одним з найпопулярніших овочів для приготування соку.

Це неймовірно багатий поживними речовинами інгредієнт, що містить значну кількість заліза, фосфору, магнію і міді, а також 17 різних амінокислот — будівельних блоків білків.

Він також містить хлорофіл — натуральний рослинний пігмент, що володіє потужними протизапальними і протиракові властивості.

Більш того, одне дослідження за участю 59 жінок показало, що прийом порошку паростків пшениці протягом 10 тижнів значно знижував рівні тригліцеридів і холестерину, покращуючи здоров’я серця.

Сік паростків пшениці можна вживати окремо або додавати в будь-який сік для збільшення кількості поживних речовин.

Висновок:

Паростки пшениці — це їстівна трава, яка містить 17 амінокислот, а також залізо, фосфор, магній, мідь і хлорофіл. Одне дослідження показало, що вживання соку з паростків пшениці може сприяти здоров’ю серця шляхом зниження рівня тригліцеридів і холестерину.

11. Селера

Сік селери почав набирати популярність в світі здоров’я — і не дарма.

На додаток до високого рівня вмісту води, селера містить велику кількість вітамінів A, K і C, а також антиоксидантів, таких як кемпферол, кавова кислота і феруловая кислота.

Дослідження на тваринах і в пробірках показали, що екстракт селери може поліпшити здоров’я серця, знижуючи артеріальний тиск, рівень тригліцеридів і холестерину.

Одне дослідження на тваринах також показало, що деякі сполуки в селері володіють потужними протизапальними властивостями, які можуть захищати від хронічних захворювань.

Багатьом людям подобається пити сік селери в чистому вигляді, але його також можна поєднувати з соком лимонів, яблук, імбиру і листової зелені для отримання смачного напою.

Висновок:

Селера містить вітаміни A, K і C, а також кілька антиоксидантів. Дослідження на тваринах і в пробірках показують, що екстракт селери може зменшити запалення і знизити кров’яний тиск, рівень тригліцеридів і холестерину.

12. Помідори

Помідори є основним продуктом і відмінно підходять для використання у вашій соковижималці.

Вони не тільки низькокалорійні, але і багаті такими необхідними поживними речовинами, як вітамін C, калій і фолат.

Помідори також багаті лікопін — з’єднанням, яке пов’язано з більш низьким ризиком розвитку раку простати, інфаркту та інсульту.

Також було доведено, що вживання томатного соку зменшує запалення, підвищує метаболізм і покращує фертильність чоловіків.

Більш того, томатний сік може зменшити запалення, пов’язане з фізичним навантаженням, що робить його розумним вибором для спортсменів.

З’єднайте помідори з селерою, огірком і петрушкою для отримання освіжаючого, корисного соку.

Висновок:

Помідори мають потужну протизапальну дію і багаті вітаміном С, калієм, фолатом і лікопін.

Підведемо підсумок

etender.in.ua

Зараз ви знаходитесь тут:

Схожі записи: