Etender.in.ua

Таємниці цього світу

4 кращих замінника харчової соди

4 кращих замінника харчової соди

Харчова сода є основним інгредієнтом, присутнім в кухонній шафі як досвідчених, так і аматорських пекарів.

Формально відома як бікарбонат натрію, вона в основному використовується в якості розпушувача в випічці, такий як пироги, млинці, печиво та ін.

Харчова сода є дуже лужним розчином. Комбінуючи її з кислотним інгредієнтом, таким як лимонний сік або оцет, утворюється вуглекислий газ, який дозволяє випічці розширюватися і підніматися, надаючи їй м’яку і пухнасту текстуру (1).

Багато рецептів вимагають цього інгредієнта, але не панікуйте, якщо ви опинитеся без нього. Різні інгредієнти і методи можуть бути використані, щоб в крайньому випадку замінити її.

Ось 4 кращих замінника харчової соди.

1. Розпушувач тіста

Як і харчова сода, розпушувач тесту є компонентом, часто використовуваних в випічці, щоб сприяти збільшенню або розпушення кінцевого продукту.

Пекарський порошок (розпушувач тесту) часто плутають з харчовою содою через зовнішньої схожості і функцій. Проте це зовсім різні продукти.

Фактично, розпушувач — комбінація харчової соди і винного каменю. Коли він піддається дії вологи та тепла, утворюється вуглекислий газ, що викликає зростання випічки (2).

Розпушувач можна використовувати в якості замінника харчової соди. Проте його розпушуються здатність не так сильна, як дія звичайної харчової соди. В результаті щоб отримати той же кінцевий продукт вам знадобиться більшу кількість розпушувача.

Хоча результати можуть відрізнятися, ви повинні використовувати втричі більшу кількість розпушувача, ніж якби ви використовували харчову соду.

Наприклад, якщо рецепт вимагає 1 чайну ложку харчової соди, використовуйте 3 чайні ложки розпушувача в якості заміни.

Зверніть увагу, що ця заміна може привести до більш солоного і кислого смаку, ніж передбачалося в оригінальному рецепті.

Якщо ваш рецепт вже вимагає солі, можливо, було б непогано зменшити кількість принаймні вдвічі, щоб врахувати потенційне зміна смаку.

Крім того, оскільки розпушувач вже містить кислоту (винний камінь), ви можете подумати про те, щоб зменшити або замінити деякі інші більш кислі інгредієнти в рецепті чимось нейтральним.

Висновок:

Розпушувач тесту є ще одним розпушувачем, який може замінити харчову соду, але його дія не так сильно. Використовуйте приблизно в три рази більше розпушувача тесту, ніж харчової соди.

2. Бікарбонат калію і сіль

Хоча бікарбонат калію часто використовується в якості харчової добавки, він також є ефективною заміною харчової соди.

Ця заміна особливо зручна для тих, хто намагається скоротити споживання натрію, так як бікарбонат калію не містить натрію (3).

Його можна використовувати як замінник харчової соди 1: 1. Проте через низький рівень вмісту солі ви можете помітити зміну смаку вашого страви.

Якщо вас не турбує споживання натрію, ви можете додати більше солі в свій рецепт, щоб врахувати зміну смаку, але цей крок не є обов’язковим.

Точна кількість солі, яке вам потрібно додати, залежить від конкретного рецепту і, ймовірно, зажадає деяких експериментів, щоб отримати найкращий результат. Приблизно 1/4-1/2 чайної ложки солі на кожну чайну ложку бікарбонату калію — гарне співвідношення для початку.

Висновок:

Бікарбонат калію є ефективним замінником харчової соди і може бути використаний для заміни в співвідношенні 1: 1. Оскільки він не містить натрію, як звичайна харчова сода, ви можете додати більше солі в свій рецепт, щоб врахувати зміни смаку.

3. Карбонат амонію

Карбонат амонію — є ще однією практичною заміною харчової соди.

Він має деякий історичне значення, так як він був одним з основних хімічних розпушувачів, використовуваних в 13 столітті (4).

В кінцевому підсумку в сучасній практиці випічки він був замінений розпушувачем тіста і харчовою содою, хоча до цих пір іноді використовується.

Карбонат амонію відомий тим, що надає хлібобулочних виробів хрустку текстуру, що особливо бажано при приготуванні деяких кондитерських виробів, таких як тонкі, хрусткі печива або крекери.

Харчова сода може бути легко замінена на карбонат амонію в співвідношенні 1: 1, але він може не підходити для всіх рецептів.

У поєднанні з теплом і кислотою карбонат амонію виробляє вуглекислий газ і аміак. Аміак може створювати сильний, неприємний запах (5).

У випічці з легкої, тонкої текстурою аміак легко розсіюється, не надаючи негативного впливу на результат.

Однак в товстій випічці, такий як пироги або кекси, аміак може не розсіятися, залишаючи неприємний запах.

Висновок:

Карбонат амонію при заміні харчової соди може бути використаний в співвідношенні 1: 1. Проте його слід використовувати тільки для тонкої і хрусткою випічки, такий як печиво і крекери.

4. Самоподходящая борошно

Самоподходящая борошно є ще одним варіантом заміни харчової соди, хоча необхідні коректування рецептів з використанням цього продукту є трохи більш складними і можуть не підходити для початківця пекаря.

Самоподходящая борошно містить комбінацію борошна, розпушувача і солі. Кожна чашка (120 грам) самоподходящей борошна містить приблизно 1 1/2 чайної ложки розпушувача і 1/4 чайної ложки солі.

Якщо ваш рецепт вимагає харчової соди, він, швидше за все, також включає кислий інгредієнт, з яким харчова сода вступає в реакцію.

Оскільки в самоподходящую борошно вже входить кислота (розпушувач), ви повинні замінити кислоту в своєму оригінальному рецепті чимось більш нейтральним, щоб зберегти збалансований смак.

Наприклад, якщо ваш рецепт використовує пахту як кислоти, ви можете замінити її звичайним молоком.

Ця частина процесу може бути трохи складніше, в залежності від рецепту, якому ви прямуєте, але метод проб і помилок — відмінний спосіб відточити свої навички домашнього пекаря.

Висновок:

Самоподходящая борошно містить розпушувач і сіль, тому в деяких рецептах її можна використовувати для заміни харчової соди. Майте на увазі, що вам потрібно збалансувати певні інгредієнти.

Інші поради щодо поліпшення пишності випічки

Коли справа доходить до випічки, для досягнення бажаного результату необхідний правильний розпушувач.

Якщо у вас немає харчової соди, важливо замінити її аналогічним функціональним інгредієнтом, таким як розпушувач тіста.

Проте є й інші хитрощі, які ви можете використовувати для подальшого поліпшення пишності вашого вироби.

Збиті яєчні білки або вершки можуть виступати в якості механічних розпушувачів, покращуючи пишність кінцевої випічки, в яку входять ці інгредієнти.

Якщо ваш рецепт вимагає яєць, відокремте жовтки від білків і збийте їх вінчиком або міксером, поки вони не стануть пишною піною. Після додавання жовтків в тісто, додайте збиті білки, щоб надати йому пишність.

Точно так же, якщо ваш рецепт вимагає густих вершків, використовуйте віночок або електричний міксер, щоб додати повітря в вершки, перш ніж додавати їх в тісто. Це допоможе зробити вашу випічку більш пухнастою. Постарайтеся не дуже старатися в перемішуванні тесту, інакше це може обмежити зростання кінцевого продукту.

Висновок:

Збивання яєчних білків і вершків перед їх додаванням в тісто для випічки може поліпшити пишність кінцевого продукту.

Підведемо підсумок

etender.in.ua

Зараз ви знаходитесь тут:

Схожі записи: