Etender.in.ua

Таємниці цього світу

5 інгредієнтів, які отруюють ваш мозок

5 інгредієнтів, які отруюють ваш мозок

Недолік поживних речовин не здатний звести з розуму сучасної людини, але є деякі речі, які могли б зробити це в короткий проміжок часу.

Ці, що порушують роботу кишечника, що завдають шкоди печінки і отруйні і ушкоджують головний мозок інгредієнти, є породженням «нескінченного генія» людини. Вони абсолютно зруйнували нашу здатність ясно мислити.

Інгредієнти, отруйні мозок

Цілком уникайте вживання цих 5 інгредієнтів і побачите, що функції вашого мозку покращилися.

Глютен (клейковина)

Глютен — це молекула білка, що міститься в пшениці, ячмені, житі, камут і полби. Цей липкий білок сцеплівается зі стінками тонкої кишки людини, що може привести до захворювань травної, імунної та нервової системи. Целіакія є найбільш поширеним захворюванням шлунково-кишкового тракту, пов’язаних з чутливістю до глютену. Тим не менш, є також стан зване нецеліакійной чутливістю до глютену (Non-Celiac Gluten Sensitivity). Якраз воно і є основним чинником, що призводить до запальних захворювань головного мозку і нервової системи.

Дослідження показали зв’язок між чутливістю до глютену і розладами кожної частини нервової системи, включаючи головний мозок, спинний мозок і периферичні нерви. Було виявлено, що клейковина здатна спровокувати виникнення психічних розладів, когнітивних розладів, деменції та практично будь-якого іншого неврологічного розладу. Читайте більше про глютену і запальних захворюваннях мозку і нервової системи.

Штучні підсолоджувачі

Будь то аспартам (E951), сукралоза (E955) або сахарин (E954) — штучні підсолоджувачі, такі популярні через їх «нульовий калорійності», отруюють мозок вже протягом десятиліть. Аспартам являє собою комбінацію хімічних речовин, таких як аспарагінова кислота (амінокислота, що надає збудливий ефект на клітини головного мозку), метанол і фенілаланін. І коли компоненти об’єднують — це стає потужним хімічною речовиною, що викликає пухлини мозку.

Вживання аспартама викликає безліч симптомів, включаючи напади тривоги, невиразну мову, депресії і мігрені. Цей та інші штучні підсолоджувачі здебільшого додаються в газовані напої, йогурти, жувальну гумку, різні соуси, столові підсолоджувачі, солодкі каші швидкого приготування і ароматизовану воду.

Глутамат натрію (E621)

Глутамат натрію є формою концентрованої солі, яку додають до харчових продуктів для поліпшення смаку. Він обманює смакові рецептори і змушує мозок думати, що їжа смачна, але так як глутамат натрію є ексайтотоксіном, він стимулює мозок виробляти надмірну кількість допаміну — гормону радості, вироблення в великих кількостях якого, викликає звикання подібно наркотику. На жаль, хороші відчуття не тривають довго, на відміну від побічних ефектів, пов’язаних з прийомом глутамату натрію. Ексайтотоксіни викликають пошкодження головного мозку і виникнення неврологічних захворювань, включаючи хворобу Паркінсона, хвороба Альцгеймера, деменція, розсіяний склероз, вовчак та багато іншого.

Будьте уважні при покупці різної фабричної їжі і не купуйте ті продукти, на яких вказано, що вони містять глутамат натрію, який часто позначається як E621. Цей підсилювач смаку і консервант зазвичай можна зустріти в ковбасних виробах, напівфабрикатах, м’ясних і рибних консервах, приправах, супах швидкого приготування, різних сухих закусках (снеки, сухарики та ін.), Соусах, майонези і багато іншого.

Рафінований цукор

Рафінований цукор став одним з найбільш вживаних продуктів, який в якості інгредієнта використовується в кулінарії, додається в чай ​​і каву і його можна зустріти в багатьох фабричних продуктах харчування. Але поряд з його популярністю, він відноситься до одних з найнебезпечніших харчових продуктів. Його постійне вживання пов’язане з багатьма різними проблемами зі здоров’ям. Рафінований цукор просто отруює ваш мозок.

Регулярне вживання рафінованого цукру пригнічує нейротрофічний фактор мозку (BDNF) — дуже важливий гормон росту для мозку. BDNF призводить до виникнення нових зв’язків між нейронами в мозку, що має життєво важливе значення для функцій пам’яті. Дослідження показали, що низький рівень BDNF у пацієнтів з депресією і шизофренію, і споживання цукру, можуть погіршити їх стану тим, що цукор додатково сприяє зниженню рівня цього гормону.

Рафінований цукор також підсилює запалення, яке може привести до порушень травлення і збою в роботі імунної системи. Якщо запалення переросло в хронічну форму, то це може привести до підвищеного ризику виникнення депресії і шизофренії. Доктор Іларді, ад’юнкт-професор психології в University of Kansas, завжди закликає пацієнтів з депресією повністю відмовлятися від вживання рафінованого цукру, і ті, хто слідує його порадою повідомляють про значне поліпшення в ясності розуму і настрої.

Детально про шкоду цукру читайте тут — Шкода цукру для організму людини: 6 причин для відмови від цукру.

Фтор

Додавання фтору в центральне водопостачання є, мабуть, одним з найнебезпечніших підприємств щодо нашого здоров’я. Особливо фтор шкідливий для мозку.

The Fluoride Action Network (FAN) повідомили про дослідження, яке показало, що фтор безпосередньо пов’язаний зі зниженням IQ. Одне дослідження, що спонсорується дитячим фондом ЮНІСЕФ, показало, що IQ знижується при всього 0,88 мг/л фтору — це якраз той рівень фтору, який присутній в системах центрального водопостачання питної води і вважається оптимальним. Висновок напрошується один — нас цілеспрямовано труять.

FAN також заявили, що 34 дослідження пов’язують фтор зі зниженням рівня IQ у людей, в той час як інші дослідження пов’язують це з навчанням і порушенням пам’яті, ушкодженням головного мозку плода і зміненими психофізіологічними функціями.

Ці 5 інгредієнтів отруйних мозок і погіршують наше здоров’я можна відносно легко усунути з нашого раціону, використовуючи правильну мотивацію і знання.

etender.in.ua

Зараз ви знаходитесь тут:

Схожі записи: