Etender.in.ua

Таємниці цього світу

5 можливих побічних ефектів прибутків

5 можливих побічних ефектів прибутків

Прибуток — це живі бактерії і дріжджі, які приносять користь здоров’ю при споживанні у великих кількостях. Їх можна приймати в якості добавок або отримувати природним шляхом, вживаючи ферментовані продукти, такі як йогурт, кефір, квашена капуста, кимчхи і комбуча. Користь для здоров’я пробіотичних добавок і харчових продуктів добре документована. Їх споживання знижує ризик розвитку інфекцій, покращує травлення і навіть знижує ризик розвитку деяких хронічних захворювань. Хоча існує багато корисних ефектів, пов’язаних з використанням пробіотиків, вони також можуть викликати побічні ефекти. Більшість з них незначні і впливають лише на невеликий відсоток населення. Однак деякі люди з серйозними захворюваннями або ослабленою імунною системою можуть відчувати більш серйозні ускладнення.

1. Прибуток можуть викликати неприємні симптоми в шлунково-кишковому тракті

У той час як більшість людей не відчувають побічних ефектів від прийому пробіотиків, найбільш часто повідомляється реакція на пробіотичні добавки на основі бактерій — це тимчасове збільшення кількості газів і здуття живота.

Ті, хто приймає пробіотики на основі дріжджів, можуть відчувати запор і підвищене почуття спраги. Невідомо, чому деякі люди відчувають ці побічні ефекти, але зазвичай вони зникають після декількох тижнів безперервного використання.

Щоб зменшити ймовірність виникнення побічних ефектів, почніть з низької дози пробіотиків і повільно збільште до повної дози протягом декількох тижнів. Це може допомогти вашому організму пристосуватися до них.

Якщо гази, здуття живота або будь-які інші побічні ефекти тривають протягом більш ніж декількох тижнів, припиніть приймати пробіотик і зверніться до лікаря.

Висновок:

Деякі люди, коли починають приймати пробіотики відчувають метеоризм, здуття живота, запори або спрагу. Ці побічні ефекти повинні зникнути протягом декількох тижнів.

2. Аміни в пробіотичних продуктах можуть викликати головний біль

Деякі продукти, багаті пробіотиками, такі як йогурт, квашена капуста і кімчхи, містять біогенні аміни. Біогенні аміни є речовини, які утворюються, коли білкововмісні продукти харчування ферментують бактеріями.

До найбільш поширених амінів, яке трапляється в багатьох пробіотиками продуктах, відносяться:

Аміни здатні порушувати центральну нервову систему, збільшувати або зменшувати кровотік і можуть викликати головний біль у людей, чутливих до цієї речовини.

Одне дослідження показало, що раціони харчування з низьким вмістом гістаміну зменшують головні болі у 75% піддослідних. Однак огляд 10 контрольованих досліджень не виявив значного впливу дієтичних амінів на головні болі.

Необхідно провести додаткові дослідження, щоб визначити, чи можуть аміни бути прямою причиною виникнення головного болю або мігрені у деяких людей.

Ведення щоденника харчування і самопочуття, куди записуються споживані продукти і реакція організму на них (включаючи будь-які симптоми головного болю), може допомогти прояснити, чи викликають ферментовані продукти проблеми при їх споживанні.

Якщо багаті пробіотиками продукти викликають симптоми, пробіотична добавка може бути кращим вибором.

Висновок:

Ферментовані продукти, багаті пробіотиками, природно містять аміни. Деякі люди можуть відчувати головні болі після вживання цих продуктів, в зв’язку з чим кращим вибором для них буде прийом пробіотичних добавок.

3. Деякі штами можуть збільшувати рівні гістаміну

Деякі штами бактерій, що використовуються в пробіотичних добавках, можуть продукувати гістамін всередині травного тракту людини. Гістамін — це молекула, яка зазвичай продукується вашої імунною системою, коли вона виявляє загрозу.

Коли рівні гістаміну підвищуються, кровоносні судини розширюються, щоб сприяти притоку більшої кількості крові в постраждалу область. Судини також стають більш проникними, так що імунні клітини можуть легко потрапити в відповідну тканину для боротьби з будь-якими патогенами.

Цей процес створює почервоніння і набряк в ураженій області, а також може викликати симптоми алергії, такі як свербіж, сльозотеча, нежить або утруднення дихання.

Зазвичай гістамін, який виробляється в вашому травному тракті, природно розщеплюється за допомогою ферменту, під назвою діаміноксидазу. Цей фермент пригнічує ріст рівнів гістаміну, попереджаючи виникнення симптомів.

Проте, у деяких людей з непереносимістю гістаміну виникають проблеми з правильним його розщепленням в їх організмах, оскільки вони не виробляють достатню кількість діаміноксідази. В результаті цього надлишковий гістамін поглинається через слизову оболонку кишкового тракту і потрапляє в кровотік, викликаючи симптоми, подібні алергічної реакції.

Люди з непереносимістю гістаміну повинні уникати вживання продуктів, що містять його надлишок. Теоретично, їм можна порекомендувати приймати пробіотичні добавки, які не містять бактерії, які продукують гістамін, але до теперішнього часу досліджень в цій конкретній області не проводилося.

До деяких штамів пробіотиків, які продукують гістамін, відносяться:

Висновок:

Деякі пробіотики можуть продукувати гістамін в травному тракті. Люди, у яких є гістамін непереносимість, можливо, захочуть уникнути прийому цих штамів бактерій.

4. Деякі інгредієнти можуть викликати несприятливі реакції

Люди з алергією або непереносимістю повинні уважно читати етикетки пробіотичних добавок, так як вони можуть містити інгредієнти, на які їх організми можуть реагувати. Наприклад, деякі добавки містять алергени, такі як молочні продукти, яйця або соя.

Цих інгредієнтів слід уникати всім, хто має алергію, оскільки вони можуть викликати алергічну реакцію. При необхідності уважно прочитайте етикетки, щоб уникнути цих інгредієнтів.

Аналогічно, пробіотики на основі дріжджів не повинні прийматися тими, у кого є алергія на дріжджі. Замість цього слід використовувати пробіотик на основі бактерій. Молочний цукор або лактоза також використовується в багатьох пробіотичних добавках.

У той час як дослідження показують, що більшість людей з непереносимістю лактози можуть переносити до 400 мг лактози в ліках або добавках, були повідомлення про несприятливі наслідки прибутків.

Оскільки невелика кількість людей з непереносимістю лактози можуть відчувати метеоризм і здуття живота при споживанні лактозосодержащие прибутків, найкраще їм віддавати перевагу продуктам без лактози.

На додаток до змісту потужних прибутків деякі добавки також містять пребіотики. Людський організм не здатний перетравлювати ці рослинні волокна, але бактерії можуть харчуватися ними. Найбільш поширеними типами є лактулоза, інулін і різні олігосахариди.

Коли добавка містить як пробіотичні мікроорганізми, так і пребиотические волокна, вона називається синбіотики.

Деякі люди відчувають метеоризм і здуття живота при прийомі синбіотиків. Ті, хто відчуває ці побічні ефекти, можуть захотіти віддавати перевагу добавкам, яке не містять пребіотиків.

Висновок:

Пробіотичні добавки можуть містити алергени, лактозу або пребиотические волокна, які можуть викликати побічні реакції у деяких людей. Цих інгредієнтів можна уникнути, читаючи етикетки.

5. Вони можуть збільшити ризик інфекцій у деяких людей

Прибуток безпечні для переважної більшості людей, але, можливо, не підходять для всіх. У рідкісних випадках бактерії або дріжджі, виявлені в пробіотичних препаратах, можуть проникати в кров і викликати інфекції у сприйнятливих людей.

Найбільшому ризику розвитку інфекцій при прийомі пробіотиків схильні до:

Однак ризик розвитку інфекції дуже низький, і ніяких серйозних інфекцій в клінічних дослідженнях у цілому не було виявлено.

За оцінками, серед людей, які приймають містять Лактобацили пробіотики, тільки в однієї людини на мільйон розвивається інфекція. Ризик ще менше при прийомі пробіотиків на основі дріжджів — тільки в однієї людини на 5,6 мільйона розвивається інфекція.

Коли виникають інфекції, вони зазвичай добре реагують на традиційні антибіотики або протигрибкові засоби. Однак в окремих випадках були випадки смерті. Дослідження також показують, що люди з тяжкою формою гострого панкреатиту не повинні приймати пробіотики, так як це може збільшити ризик смерті.

Висновок:

Люди з порушеннями імунної системи, що використовують венозні катетери, недавно прооперовані хворі, люди з гострим панкреатитом або тривалий час госпіталізовані хворі повинні уникати прийому пробіотиків.

Підведемо підсумок

Прибуток — це живі мікроорганізми, які приносять користь для здоров’я при споживанні у великих кількостях. Їх можна приймати в якості добавок або споживати багаті пробіотиками ферментовані продукти.

Прибуток безпечні для більшості людей, але в деяких випадках вони можуть викликати побічні ефекти. Найбільш поширеними побічними ефектами є тимчасове збільшення виробництва технічних газів в шлунково-кишковому тракті, здуття живота, запори і спрага.

Деякі люди також можуть погано реагувати на інгредієнти, які використовуються в пробіотичних добавках, або на природні аміни в пробіотичних продуктах. Якщо це станеться, припиніть використання пробіотиків.

У рідкісних випадках у людей з порушеннями імунної системи, людей, схильних до тривалої госпіталізації або хірургічної операції можуть розвинутися інфекції через пробіотичних бактерій. Перед вживанням пробіотичних продуктів або прийомом добавок прибутків цим людям слід зважити всі ризики і переваги.

В цілому, пробіотики є корисним доповненням до раціону харчування більшості людей. Що стосується пробіотичних добавок, то побічна дія пробіотиків при їх прийомі зазвичай слабко виражена і малоймовірно.

etender.in.ua

Зараз ви знаходитесь тут:

Схожі записи: