Etender.in.ua

Таємниці цього світу

5 найбільш корисних жирів для організму людини

5 найбільш корисних жирів для організму людини

Ви боїтеся вживання жирів? Якщо так, то ви не самотні. Жир, присутній в продуктах харчування був жорстко розкритикований в розвинених країнах в останні кілька десятиліть.

У зв’язку з цим продукти з низьким вмістом жиру та знежирені продукти стали нормою для багатьох людей, так як нам сказали, що раціон харчування з низьким вмістом жиру допоможе нам мати тіло, яке ми хочемо.

Насправді, твердження, що нізкожіровая дієта є благом — це один з найбільших обманів, що стосуються харчування. Давайте розглянемо найкорисніші жири для організму людини.

В інших частинах світу, жирна їжа завжди вітається за столом. Ми тільки зараз починаємо бачити правду, в якій мовиться — не всі жири однакові. Наші тіла потребують корисних жирах.

Як ми прийшли до висновку, що жири шкідливі?

Після Другої світової війни почали проводитися дослідження, які здавалося пов’язують вживання продуктів, що містять насичені жири, таких як яйця і червоне м’ясо, з розвитком ішемічної хвороби серця. До 1960-им, Американська Асоціація Серця рекомендувала людям знизити споживання жирів, а в 1976 році в Америці було проведено ряд засідань комітету на тему «Смертельні захворювання, пов’язані з раціоном харчування». В результаті цих дій, людям було рекомендовано значно знизити вживання їжі, багатої насиченими жирами і вживати більше вуглеводів. Почалася війна з жиром по всьому розвиненому світі, що в подальшому призвело до впровадження цієї ідеї і в країнах СНД.

Хоча і було рекомендовано споживати більше вуглеводів у вигляді фруктів, овочів і цільного зерна — середній людині простіше було споживати будь-який вид вуглеводів (навіть рафіновані вуглеводи!), Так як різниці між складними вуглеводами (корисні вуглеводи) і простими вуглеводами (шкідливі вуглеводи) люди, як правило, не знають. Харчова промисловість почала посилено виробляти високоуглеводную їжу з низьким вмістом жирів — і це стало нормою. Полки бакалійних магазинів і холодильники незабаром були наповнені продуктами з низьким вмістом жиру і знежиреними продуктами з високим вмістом цукру, що призвело до того, що наші улюблені продукти харчування вже не мали того приємного смаку як раніше. Незабаром після того, як з нізкожіровая дієта стала стандартною рекомендацією,

Проблема? Жодне з досліджень насправді не пов’язує раціон харчування з високим вмістом жирів із захворюваннями серця. Насправді, численні дослідження просто розвінчали цей міф. Було доведено, що немає ніяких доказів того, що вживання насичених жирів збільшує ризик розвитку ішемічної хвороби серця або серцево-судинних захворювань.

Крім того, семирічне дослідження за участю більше ніж 48000 жінок показало, що раціон харчування з низьким вмістом жиру не призводить до відчутного зниження маси тіла і не знижує захворюваність. І ще одне дослідження показало, що серед випробуваних, які дотримувалися середземноморської дієти, низкожировой дієти або дієти з низьким вмістом вуглеводів, ті, хто слідував дієті з високим вмістом жирів і низьким вмістом вуглеводів не тільки більшою мірою знизили масу тіла, але і різко скоротили їх рівень погано холестерину.

Виявляється, наші предки мали рацію: Корисні жири для організму дійсно корисні!

Найкорисніші жири для нашого організму

Не всі жири однакові, але п’ятірка нижче представлених жирів, дуже корисні для організму людини. Вони допомагають знизити рівень поганого холестерину, скинути зайву вагу, поліпшити здоров’я і зовнішній вигляд вашого волосся і нігтів і багато іншого.

1. Вершкове масло

Ми всі знайомі з вершковим маслом, так як регулярно вживаємо його з самого дитинства. Полиці магазинів переповнені всілякими замінниками вершкового масла, такими як спреди і маргарини, а якісне мало в магазині практично неможливо купити. Переважно всього необхідно вживати натуральне вершкове масло, зроблене в домашніх умовах з цільного молока.

Вершкове масло містить корисні омега-6 і омега-3 жирні кислоти, які допомагають вашому головному мозку нормально функціонувати, а також сприяють поліпшенню здоров’я шкірного покриву. Що ще більш важливо, ці дві жирні кислоти вважаються незамінними жирними кислотами, тобто тіло має потребу в них, але не може виробляти самостійно, в зв’язку з чим вони повинні надходити в організм з їжі. Вершкове масло також багато жиророзчинними вітамінами і мікроелементами, в тому числі корисним селеном, потужним антиоксидантом.

Через його низьку температуру горіння (близько 120 ° C) це масло не підходить для приготування їжі при високих температурах. Тим часом, індійська версія масла швидко набула популярності на різних континентах. ДХІ або топлене масло — це вершкове масло, витоплювати тривалий час на повільному вогні, в результаті чого з’являється природний горіховий смак вершкового масла і значно підвищується точка диму, що робить його ідеальним для приготування їжі при високих температурах. Топлене масло володіє ще більшою кількістю корисних властивостей, так як таке масло багате жиророзчинних вітамінів A, D і E. Ці вітаміни найкраще засвоюються організмом, коли знаходяться в жировій субстанції, а потім зберігаються в шлунково-кишковому тракті, направляючи ваш метаболізм і травлення в потрібне русло.

У чому ж ще користь топленого масла? Це масло не містить лактозу і казеїн. Якщо ви страждаєте від чутливості до лактози або непереносимістю, топлене масло є просто фантастичною альтернативою вершковому маслу. Воно містить велику кількість вітаміну K2, який сприяє зміцненню кісток, в той час як містяться в топленому маслі жирні кислоти поліпшують травлення і зменшують запалення. Не дивно, що цей продукт використовується вже протягом тисяч років!

Ви можете зробити топлене масло самостійно або купити його в магазинах. Це корисний жир залишається свіжим протягом декількох тижнів при кімнатній температурі, а при зберіганні його в холодильнику він може не псуватися протягом неймовірно довгого періоду часу.

2. Авокадо

Корисні властивості авокадо настільки численні, що цей фрукт є одним з найбільш корисних серед безлічі інших. Плоди авокадо багаті мононенасичені жири, які підвищують рівень хорошого холестерину при одночасному зниженні поганого. Авокадо також багатий вітаміном Е, який допомагає запобігти пошкодження, що наносяться вільними радикалами клітинам організму, підвищує імунітет і сповільнює процеси старіння, покращуючи зовнішній вигляд вашої шкіри.

Крім того, авокадо рясніє корисним для здоров’я білком, що вигідно відрізняє його від інших фруктів. Завдяки тому, що авокадо багатий фолієвою кислотою (вітамін B9), його вживання дуже корисно вагітним жінкам, так як цей вітамін може допомогти зменшити ризик розвитку вроджених дефектів у дитини.

Вживайте свіжі плоди авокадо або використовуйте масло авокадо, додаючи його в вашу їжу. Масло авокадо має м’який смак і високу точку диму близько 270 ° C — це означає, що воно підходить для смаження. А так як воно не знаходиться в твердому стані при кімнатній температурі, його можна використовувати, додаючи в салати, бутерброди або овочі.

3. Кокосове масло

Одним з найбільш корисних жирів для організму людини є кокосове масло в зв’язку з численними корисними властивостями, якими воно володіє. Чи знаєте ви, що ви можете одночасно використовувати кокосове масло, наносячи його на вашу шкіру і волосся, а також вживати його в їжу? Воно багате середньоланцюговими жирними кислотами, які легко засвоюються вашим організмом, не завжди зберігаються в тілі у вигляді жиру і мають невеликий розмір, що дає можливість практично відразу постачати клітини енергією.

Ці жирні кислоти також покращують функції мозку і пам’яті. Плюс до всього, велика кількість натуральних корисних насичених жирів в кокосовій олії сприяє підвищенню рівня хорошого холестерину і зміцнює здоров’я серця, в той час як антиоксиданти, знайдені в кокосовій олії, роблять його ефективним протизапальним продуктом харчування і допомагають зменшити артрит.

Додати кокосове масло в свій раціон харчування дуже легко. Його можна використовувати при приготуванні їжі і випічки, або навіть наносити його безпосередньо на шкіру і волосся. Майте на увазі, що при приготуванні їжі з додаванням кокосового масла, воно може надавати їй характерний солодкий аромат кокоса, що в деяких випадках неприйнятно. Важливо також відзначити, що кокосове масло при кімнатній температурі знаходиться в твердому вигляді, тому ви не зможете його додавати як приправу до салатів.

При покупці цього виду масла шукайте тільки нерафінована харчове кокосове масло, так як в рафінованому кокосовій олії відсутні багато поживних корисні речовини.

4. Оливкова олія

Натуральне нерафінована оливкова олія є вкрай корисним жиром, в зв’язку з чим будь-який раціон харчування повинен включати цей продукт. По-перше, оливкова олія (EVOO) відмінно підходить для здоров’я серця. У дослідженні 2013 року, вчені виявили, що, коли люди доповнювали середземноморську дієту оливковою олією, це знижувало частоту інфарктів і смертність від серцево-судинних захворювань, ймовірно у зв’язку з тим, що воно багате на мононенасичені жири. Завдяки високому вмісту антиоксидантів в натуральному оливковій олії, його вживання допомагає захистити клітини від ушкодження. Оливкова олія також допомагає поліпшити пам’ять і когнітивні функції, а також працює як протизапальний засіб. У зв’язку з тим, що безліч хвороб виникає в зв’язку з хронічним запаленням,

На жаль, купити дійсно якісну оливкову олію не так просто, так як на сучасному ринку приблизно 70% цього типу масла є підробкою. Тому вам потрібно навчитися розпізнавати підробку, в чому вам може допомогти цей матеріал — Оливкова олія підробка в 70% випадків. Як відрізнити справжнє від підробки.

Оливкова олія рекомендується для приготування їжі при високих температурах в зв’язку з його стійкості до високих температур і тому, що воно не виділяє шкідливих речовин в процесі нагрівання. Крім цього воно також дуже добре підходить для приготування салатів і додавання в різні страви.

5. Омега-3

Чому омега-3 жирні кислоти вважаються незамінними? Тому що організм не здатний виробляти їх самостійно. Таким чином, ми повинні покладатися на омега-3 продукти, присутні в нашому раціоні, щоб постачати свій організм цими надзвичайно корисними сполуками.

Насправді існує три різних типи омега-3 поліненасичених жирних кислот:

Переважно всього отримання з їжі ЕПК і ДГК жирних кислот, які в достатку присутні в морепродуктах, таких як лосось, скумбрія, сардини та ін. (Детально дивіться — Омега-3 в рибі: таблиця). АЛК присутній переважно в деяких харчових продуктах рослинного походження, наприклад, в горіхах і насінні, а також високоякісному м’ясі тварин, такому як яловичина.

Організм людини здатний в деякій мірі перетворювати АЛК в корисні жири ДГК і ЕПК, але це не так ефективно, як отримувати ДГК і ЕПК безпосередньо з їжі. Навіть після обширних досліджень, вчені не можуть зрозуміти, наскільки добре АЛК перетворюється в ЕПК і ДГК і наскільки ця жирна кислота корисна сама по собі. Однак багато вчених і медики досі вважають, що всі джерела омега-3 повинні бути присутніми в раціоні харчування.

Історично склалося так, що популяції, які споживають велику кількість продуктів, багатих омега-3 жирними кислотами (такі як люди в Окінаві, Японія), живуть довше і мають гарне здоров’я, на відміну від людей, що вживають стандартну їжу з низьким вмістом омега-3.

Кращими горіхами за змістом омега-3 жирних кислот є волоські горіхи, в той час як кращими насінням за змістом омега-3 є насіння Чіа і лляне насіння. Багато овочів, особливо зелені листові, є хорошими джерелами АЛК. Деякими з овочів з найвищим вмістом омега-3 є брюссельська капуста, кучерява капуста, шпинат і настурція звичайна.

Багато людей вважають, що в зв’язку з забрудненням вод токсинами, важко отримати достатню кількість омега-3 тільки завдяки вживанню риби, горіхів, насіння і овочів в їжу. Це є однією з причин того, чому деякі люди вважають за краще приймати добавки риб’ячого жиру на додаток до вживання багатих омега-3 кислотами продуктів харчування.

Крім риб’ячого жиру ви можете приймати також жир з печінки тріски. Риб’ячий жир є відмінним джерелом омега-3 жирних кислот ДГК і ЕПК, але він не містить великої кількості вітамінів А і D. Жир з печінки тріски навпаки багатий вітамінами A і D і містить меншу кількість омега-3 жирних кислот.

Яка ідеальна форма риб’ячого жиру, якщо ви хочете доповнити свій раціон? Фахівці рекомендують купувати омега-3 риб’ячий жир, що містить астаксантин (потужний антиоксидант, який також допомагає стабілізувати риб’ячий жир). Найкраще, щоб добавки риб’ячого жиру були зроблені з дикого тихоокеанського лосося, який має високий рівень ДГК/ЕПК і астаксантин.

Так що, коли справа доходить до отримання достатньої кількості найкорисніших для організму жирів омега-3, дієтологи рекомендують вживати багато омега-3 продуктів харчування, а також приймати добавки риб’ячого жиру. Завдяки поєднанню вживання продуктів і прийому добавок ви будете отримувати по крайней мере 1000 міліграмів ЕПК і ДГК жирних кислот в добу і близько 4000 міліграм загальної кількості омега-3 (АЛК/ЕПК/ДГК).

Найкорисніші жири для організму людини повинні бути включені в ваш щоденний раціон, щоб ви могли підтримувати роботу свого організму на належному рівні, бути здоровими, енергійними і молодими.

etender.in.ua

Зараз ви знаходитесь тут:

Схожі записи: