Etender.in.ua

Таємниці цього світу

5 продуктів усувають проблеми травлення

5 продуктів усувають проблеми травлення

Якщо у вас проблеми з травленням або «барахлить» кишечник, якщо у вас діагностовано яке-небудь захворювання травної системи і ці стани мучать вас, ми покажемо вам хороший і перевірений спосіб позбавлення від цих проблем природним способом.

Ми пройшли великий шлях, вивчаючи натуральні продукти харчування і як виявилося, багато хто з чистих, необроблених і живих продуктів не здатні вирішувати проблеми травлення. Вони просто залишають наш шлунково-кишковий тракт неочищеним і запалених, що передує всім видам захворювань (багато з яких аутоімунні).

Для того, щоб очистити кишечник і усунути проблеми з травленням, необхідно вживати всього кілька потужних продуктів, які допоможуть відновити пошкодження. Розглянемо п’ятірку кращих з них.

1. Алое Віра

Алое Віра є особливим рослиною, яке також охрестили «лілією пустелі». З давніх часів ця рослина використовували зовнішньо для лікування відкритих ран, виразок, опіків і інфекцій, а в останні роки стало популярним застосування алое вера всередину, в зв’язку з тим, що воно також може вирішувати подібного роду проблеми всередині.

Завдяки дуже високому вмісту ферментів (ензимів); його антибактеріальну, протигрибкову і противірусну властивостями; і тому факту, що воно має потужний протизапальний ефект, алое вера є благом для тих, хто страждає від проблем травлення. Алое віра успішно використовується для лікування багатьох захворювань шлунково-кишкового тракту, до яких можна віднести:

Будьте обережні при виборі алое вера, так як деякі виробники додають в них консерванти, такі як бензоат натрію, які дуже шкідливі для слизової оболонки кишечника.

2. Кістковий бульйон

Кістковий бульйон є відмінним варіантом для лікування і загоєння виразок в травному тракті, за умови, що тварин, кістки яких використовуються в приготуванні, годували натуральними і природними для них кормами. Такий бульйон легко засвоюється і містить багато цінних поживних речовин, які допомагають зцілювати ШКТ.

Одним з цих поживних речовин є желатин, який захищає і зцілює слизову оболонку шлунково-кишкового тракту, а також допомагає в засвоєнні поживних речовин. Він також містить велику кількість амінокислот, таких як гліцин і пролін, що володіють вираженими протизапальними властивостями.

3. Кефір

Кефір, є напоєм, багатим пробіотиками і ферментами, які сприяють збалансуванню мікрофлори кишечника і очищенню печінки.

Кефір підвищує гідратацію і заселяти ваш кишечник і слизові оболонки широким спектром корисної мікрофлори. Він також містить корисні дріжджі, які розпізнають і пригнічують патогенні дріжджі в організмі (наприклад, Candida), а також допомагають у зміцненні і очищенні стінок кишечника, що робить їх більш стійкими до небезпечних патогенів, таким як кишкова паличка, сальмонела і паразити.

Кефір також сприяє засвоєнню поживних речовин в кишечнику і оптимізує дію певних мікроелементів і вітамінів.

4. Чай з насіння льону

Чай з льняного насіння відмінно підходить для зцілення кишечника, особливо, якщо ви страждаєте від синдрому підвищеної кишкової проникності або синдрому подразненого кишечника. Це відмінне джерело Омега-3 поліненасичених жирних кислот, розчинної клітковини, а також лігнанов, що створюють протизапальний і змазує дію, які важливі для усунення проблем травлення і відновлення травної системи.

При вживанні цільних насіння льону, повноцінне їх перетравлення і засвоєння неможливо, але якщо їх додавати в чай, то це полегшить засвоєння. Для приготування вам знадобляться 300 мл окропу і столова ложка лляного насіння. Опустіть насіння в чашку з окропом, накрийте кришкою і залиште на ніч. На наступний день процідіть і можете пити.

Детально про корисні властивості насіння льону читайте тут — Лляне насіння: корисні властивості та протипоказання, побічні ефекти.

5. Червона капуста

Глютамин є важливою частиною нашої травної системи і допомагає запобігти і відновити «дірявий кишечник». Глютамин продемонстрував свою ефективність при таких захворюваннях, як виразковий коліт, целіакія, хвороба Крона і синдром подразненого кишечника.

Червона капуста вважається найбагатшим джерелом рослинної форми L-глутаміну. Відмінним способом його засвоєння буде вживання квашеної червоно капусти або її соку в чистому вигляді. Заквасьте її, додавши натуральний яблучний оцет для створення великої кількості ферментів і корисних бактерій, що дозволяють цій амінокислоті і інших поживних речовин з легкістю засвоюватися організмом.

etender.in.ua

Зараз ви знаходитесь тут:

Схожі записи: