Etender.in.ua

Таємниці цього світу

7 корисних властивостей мигдалевого молока і простий домашній рецепт

7 корисних властивостей мигдалевого молока і простий домашній рецепт

Мигдальне молоко містить більшу кількість поживних речовин, ніж будь-яка інша рослинна альтернатива коров’ячому молоку, в тому числі воно випереджає і рисове молоко.

Саме завдяки багатому складу мигдалевого молока, його користь для здоров’я просто величезна і багато людей віддають перевагу саме йому. Мигдальне молоко є чудовою альтернативою для людей, що мають алергію на сою і лактозу.

Користь для серця

Мигдальне молоко не містить холестерину і містить тільки 5 мг натрію на одну порцію (1 склянка). Споживання продуктів з низьким вмістом натрію і холестерину допомагає нашому організму підтримувати здоров’я серця і кров’яний тиск в нормі.

Мигдальне молоко також знижує ймовірність підвищення рівня поганого холестерину, сприяючи тим часом збільшення рівня хорошого холестерину. Кожна порція мигдального молока також містить 150 мг калію. Цей мінерал допомагає підтримувати в нормі кров’яний тиск. Якщо ж ви або ваші рідні вже страждаєте від підвищеного тиску, то в комплексі можна також вживати свіжі ягоди чорниці, допомагають від тиску.

Міцні кістки

Одна порція мигдального молока містить 30% необхідної добової норми кальцію і 25% вітаміну D. Завдяки наявності вітаміну D, кальцій добре засвоюється, що допомагає мати міцні кістки чоловікам, жінкам, дітям і немовлятам.

Вітамін D також допомагає поліпшити імунітет і функції клітин. Деякі дослідження показали, що вітамін D допомагає посилити щільність кісткової тканини при остеопорозі і навіть поліпшити стан людей, які страждають на хворобу Альцгеймера. Магній, знайдений в мигдальному молоці, допомагає засвоювати більше кальцію, що знаходиться в цьому поживному напої.

Контроль цукру в крові

Мигдальне молоко (без добавок) містить малу кількість вуглеводів, що не дозволяє значно збільшити рівень цукру в крові, знижуючи ризик розвитку діабету. Через свою низьку глікемічного індексу, ваш організм буде використовувати вуглеводи як енергії, так що цукор не буде відкладатися у вигляді жиру.

Читайте також про восьми природних засобах для лікування діабету.

Здоров’я очей

У мигдальному молоці виявлено незначну кількість вітаміну А, якого цілком достатньо для того, щоб допомогти зберегти гостроту нашого зору. Вітамін A безпосередньо впливає на здатність очі пристосовуватися до світла.

Немає лактози

Лактозу не переносять приблизно 25% населення розвинених країн. Це означає, що організмам цих людей важко перетравлювати цукор, присутній в коров’ячому молоці. Завдяки цьому, мигдальне молоко підходить в якості альтернативи тварині молоку, оскільки воно не містить в собі лактозу.

Догляд за шкірою

Кожна порція мигдального молока без домішок містить 50% від рекомендованої добової норми вітаміну Е. Це потужне поживна речовина має антиоксидантні здібностями, що допомагає зберегти вітамінний баланс в організмі і перешкоджає руйнуванню вітаміну А.

Що ще більш важливо, вітамін Е діє як основне регулює поживна речовина, що покращує здоров’я шкіри. Вітамін E також міститься в різних маслах, завдаючи на шкіру які, ви зможете значно поліпшити її стан. Читайте про користь олії зародків пшениці для шкіри.

Контроль ваги

Один стакан мигдального молока містить всього 60 калорій, на відміну від 146 калорій в цілісному молоці, 122 калорій в 2% молоці, 102 калорії в 1% молоці і 86 калорій в знежиреному молоці. Це робить мигдальне молоко чудовою альтернативою, яка допоможе вам знизити або зберегти свою нинішню значимість. Читайте також про систему правильного харчування, яке дозволить знизити ваш вагу.

Як зробити мигдальне молоко в домашніх умовах

Складові

Приготування

По-перше, необхідно переконатися, що у вас є сирої мигдаль. Смажений, солоний або розщеплений мигдаль не підходить. Тільки цілісний, сирої несолоний мигдаль!

Замочіть мигдаль у воді на ніч або принаймні на 6 годин, після чого злийте воду.

Залийте 3 склянки свіжої води в блендер, додайте мигдаль і фініки, і доведіть суміш до однорідної консистенції.

Після цього, процідіть миндальную суміш використовуючи марлю або інший фільтр.

Отримане мигдальне молоко необхідно зберігати в холодильнику не більше трьох або чотирьох днів.

etender.in.ua

Зараз ви знаходитесь тут:

Схожі записи: