Etender.in.ua

Таємниці цього світу

9 продуктів поліпшують здоров’я

9 продуктів поліпшують здоров'я

Linda Milo Ohr, яка пов’язана з Institute of Food Technologists, склала список з 9 особливих продуктів, що поліпшують здоров’я.

Їх можна використовувати в якості доповнення до вашого щоденного раціону з метою поліпшення загального стану здоров’я. Вона пояснює, що ці продукти мають «корисними властивостями, які виходять за рамки їх поживної цінності». Смачно і корисно — ці два моменти присутні в кожному з цих продуктів, що робить їх вкрай привабливими для будь-якої людини. Отже, давайте познайомимося з ними.

Продукти поліпшують здоров’я

1. Насіння Чіа

Крім того, що насіння Чіа містять в своєму складі велику кількість омега-3 жирних кислот, вони також багаті кальцієм, антиоксидантами, різними вітамінами і мінералами. Виявляється, що мелені насіння Чіа легше засвоюються і мають більшу поживну цінність, ніж цільні зерна.

Детально про корисні властивості насіння Чіа читайте на цій сторінці — Насіння Чіа: корисні властивості та протипоказання, як вживати.

2. Лляне насіння

Наступним, вкрай корисним продуктом, який поліпшує здоров’я, є всім відомі насіння льону, що постачають наш організм омега-3 поліненасиченими жирними кислотами, антиоксидантами і харчовими волокнами. Насіння льону також мають в своєму складі нестероїдні рослинні сполуки під назвою фітоестрогени, які покращують роботу серцево-судинної системи. Дослідження вчених показали, що лляне насіння сприяє зниженню рівня «поганого» холестерину в крові. Крім вживання лляного насіння, в салати також можна замість рослинного масла, додавати дуже корисне лляне масло.

Детально про користь насіння льону ви можете дізнатися на цій сторінці — Лляне насіння: корисні властивості та протипоказання, побічні ефекти.

3. Насіння соняшнику

Багато людей люблять погризти насіння, але не всі з них знають, що це насіння мають безліч корисних властивостей і приносять користь для здоров’я. Вони рясніють мононенасиченими і поліненасиченими жирами, харчовими волокнами, протеїнами і антиоксидантами. Насіння соняшнику також мають в своєму складі фітохімічні речовини, які є сполуками, які сприяють зміцненню імунної системи і допомагають боротися з раковими захворюваннями.

4. Гарбузове насіння

Насіння гарбуза часто використовуються в якості смачної закуски і добавки до салатів. Ви самі можете посмажити їх на сковороді або ж можете купити їх вже приготованими. Однак, щоб отримати більшу користь для здоров’я, насіння гарбуза необхідно вживати в сирому вигляді. Ви можете з’їсти сире насіння прямо з гарбуза. Читайте про те, чому так корисні сирі продукти.

Гарбузове насіння містять протеїни, харчові волокна і безліч мінералів, до яких можна віднести магній, марганець і фосфор.

5. Чорниця

Ягоди чорниці є багаті антиоксидантами, харчовими волокнами, вітамінами і мінералами. Завдяки особливим властивостям, ягоди чорниці перешкоджають процесам старіння і мають протипухлинну активність. Саме за це, чорниця так цінується у всьому світі (там, де вона росте). Дослідження показали, що чорниця сприяє зниженню кров’яного тиску і зменшення артеріальної жорсткості. Читайте — Чорниця допомагає від тиску.

За словами Тома Пейна, фахівця з Highbush Blueberry Council (USHBC) США, Фолсом, Каліфорнія — «споживачі бачать чорницю, додану в продукти харчування, як інгредієнт, який надає позитивний вплив на здоров’я серця, поліпшує зір і пам’ять, що перешкоджає старінню і розвитку раку».

6. Ягоди асаї

Дані ягоди відносяться до продуктів, який поліпшує здоров’я не з проста. Якщо подивитися на співвідношення поліненасичених жирних кислот, то стає ясно, що ягоди асаї схожі в цьому відношенні з оливковою олією. Ягоди асаї, містять в своєму складі антоціани, що допомагають боротися із запаленням і поліпшують пам’ять. Вони сприяють регуляції рівня цукру в крові і мають протипухлинну активність. Читайте також — Антиоксидант в оливковій олії вбиває ракові клітини протягом години.

7. Вишня звичайна

Ягоди вишні містять в своєму складі значну кількість антиоксидантів і антоціанів, що наділяє її потужними протизапальними, протираковими і перешкоджають старінню властивостями. Було проведено дослідження за участю велосипедистів, де концентрований вишневий сік виявився вкрай корисним після велокросу. Він допоміг зменшити запалення, викликане сильною фізичним навантаженням. Також було відзначено, що вишневий концентрований сік допоміг прискорити час відновлення їх організмів.

8. Журавлина

Добре відома користь ягід журавлини для здоров’я сечостатевої системи. Ця ягода має виражені протизапальні та протимікробні властивості. Журавлина постачає наш організм масою антиоксидантів, позитивно позначається на діяльності серцево-судинної системи і є відмінним засобом гігієни порожнини рота.

9. Авокадо

Авокадо є просто фантастичним універсальним фруктом — дуже смачним і вкрай корисним для здоров’я. Він містить велику кількість корисних жирів (мононенасичених жирів), які допомагають знизити рівень «шкідливого» холестерину в організмі і сприяють підтримці здоров’я серця. Можна вживати як свіжі плоди, так і додавати в салати або пити масло авокадо.

Це лише деякі з плодів і насіння, які можна віднести до продуктів, який поліпшує здоров’я. Вживання різноманітних фруктів, насіння, горіхів і овочів має важливе значення для повноцінного функціонування організму, особливо в сирому вигляді.

etender.in.ua

Зараз ви знаходитесь тут:

Схожі записи: