Etender.in.ua

Таємниці цього світу

Чи є глютен в шоколаді?

Чи є глютен в шоколаді?

Дотримання безглютенової дієті може бути складним завданням.

Щоб визначити, які продукти можна безпечно вживати, а вживання яких слід уникати необхідно витратити час і сили.

Солодощі, такі як шоколад, є складним завданням для тих, хто дотримується безглютенової дієти, оскільки багато видів готуються з використанням борошна, ячмінного солоду або інших інгредієнтів, які часто містять глютен.

У цій статті розповідається про те, чи є глютен в шоколаді і чи можна його вживати людям, які дотримуються безглютенової дієти.

Що таке глютен?

Глютен — це тип білка, який міститься в багатьох видах зерна, включаючи жито, ячмінь і пшеницю (1).

Більшість людей можуть перетравлювати глютен без проблем.

Однак вживання в їжу продуктів, що містять глютен, може викликати побічні ефекти у людей з целіакію або чутливістю до глютену.

У людей з целіакію, споживання глютену викликає імунну відповідь, який змушує організм атакувати здорові тканини. Це призводить до таких симптомів, як діарея, дефіцит поживних речовин і втому (2).

Тим часом, люди з чутливістю до глютену можуть відчувати такі проблеми, як здуття живота, гази і нудота після вживання в їжу продуктів, що містять глютен (3).

Для цих людей вибір інгредієнтів, що не містять глютен, є ключем до запобігання побічних ефектів і підтримці загального стану здоров’я.

Висновок:

Глютен — це білок, що міститься в багатьох зернових, таких як жито, ячмінь і пшениця. Вживання в їжу глютену може викликати несприятливі наслідки для людей з целіакію або чутливістю до глютену.

Чистий шоколад не містить глютену

Чи містить шоколад глютен? Чистий, несолодкий шоколад, отриманий з смажених какао-бобів, не містить глютен.

Проте далеко не всі люди їдять чистий шоколад, так як на смак він сильно відрізняється від солодких кондитерських виробів, з якими більшість знайоме.

Кілька видів високоякісного шоколаду, представленого на ринку, виробляються з використанням всього декількох простих інгредієнтів, таких як розріджені какао-боби, какао-масло і цукор — всі вони вважаються Безглютенові.

З іншого боку, багато поширених марки шоколаду містять 10-15 інгредієнтів, включаючи сухе молоко, ваніль і соєвий лецитин.

Тому важливо ретельно перевіряти етикетку на наявність глютенсодержащие інгредієнтів.

Висновок:

Чистий шоколад зроблений з смажених какао-бобів, які не містять глютен. Проте більшість видів шоколаду на ринку мають додаткові інгредієнти, які можуть містити глютен.

Багато видів шоколаду можуть містити глютен

Хоча чистий шоколад вважається безглютенових, багато видів шоколаду містять додаткові інгредієнти, такі як емульгатори та ароматизатори, які покращують смак і текстуру кінцевого продукту.

Деякі з цих інгредієнтів можуть містити глютен.

Наприклад, хрусткі шоколадні цукерки часто робляться з використанням пшеничного або ячмінного солоду — обидва містять глютен.

Крім того, шоколадні батончики, які включають в себе кренделі або печиво, використовують інгредієнти, що містять глютен, і їх слід уникати тим, хто дотримується безглютенової дієти.

Крім цього, випічка, виготовлена ​​з додаванням шоколаду, така як тістечка, пироги і печиво, можуть також включати пшеничне борошно — ще один глютенсодержащие інгредієнт.

Ось деякі поширені інгредієнти, які вказують на те, що продукт може містити глютен:

Висновок:

В деякі види шоколаду можуть бути додані глютенсодержащие інгредієнти, такі як пшеничне борошно або ячмінний солод.

Ризик перехресного забруднення

Навіть якщо шоколадний продукт не містить інгредієнтів з глютеном, він все ж може містити глютен.

Це пов’язано з тим, що шоколад може стати перехресно забрудненим, якщо його переробляти на підприємстві, де також проводиться глютенсодержащие їжа (4).

Це відбувається, коли частинки глютену переносяться з одного об’єкта на інший, збільшуючи ризик впливу і побічних ефектів для тих, хто не переносить глютен (5).

Тому, якщо у вас целіакія або чутливість до глютену, завжди краще віддавати перевагу продуктам, які сертифіковані як безглютенові і мають ярлик «Без глютену».

Тільки продукти, які відповідають суворим виробничим стандартам для виробництва безглютенових продуктів харчування, можуть отримати цей сертифікат, гарантуючи, що ці продукти безпечні для тих, хто чутливий до глютену (6).

Висновок:

Шоколадні продукти можуть бути перехресно забруднені глютеном під час обробки. Вибір продуктів, які сертифіковані як безглютенові, є кращим варіантом для людей з чутливістю до глютену.

Підведемо підсумок

etender.in.ua

Зараз ви знаходитесь тут:

Схожі записи: