Etender.in.ua

Таємниці цього світу

Чи є у вершковому маслі лактоза?

Чи є у вершковому маслі лактоза?

Вершкове масло є популярним вершковим жиром, часто використовуваних в кулінарії і в якості намазки на хліб.

Незважаючи на те, що воно зроблено з молока, існує деяка плутанина щодо того, чи вважається воно молочним продуктом.

Ви можете також запитати себе, чи містить вершкове масло лактозу — вуглевод, на який багато людей мають алергію.

У цій статті розповідається, що таке вершкове масло і чи є в ньому лактоза.

Що таке вершкове масло?

Вершкове масло — це тверда їжа з високим вмістом жирів, зазвичай вироблена з коров’ячого молока. Воно також може бути вироблено з молока кіз і овець.

Воно створюється шляхом збивання або струшування вершків до тих пір, поки вони не розділяться на тверді і рідкі частини, звані молочним жиром і пахтою відповідно. Молочний жир — це те, що стає вершковим маслом.

Вершки використовуються тому, що вони містять більше жиру, ніж молока, і, отже, роблять більше масла.

Вершкове масло містить близько 80% жиру і тільки слідові кількості вуглеводів і білка. Проте оскільки масло містить багато жиру, воно також містить багато калорій.

Всього 1 столова ложка (14 грамів) містить близько 100 калорій і 12 грамів жиру, 7 з яких є насиченими (1).

Вершкове масло не містить великої кількості вітамінів і мінералів. Тим не менше 1 столова ложка (14 грам) може містити 11% від рекомендованої добової норми споживання (РСНП) вітаміну A (1).

Висновок:

Вершкове масло виробляється з вершків і містить велику кількість жиру, який включає в себе тільки слідові кількості білка і вуглеводів.

Вершкове масло містить дуже мало лактози

Вершкове масло містить тільки слідові кількості лактози, що відрізняє його від більшості інших молочних продуктів.

Люди з непереносимістю лактози можуть споживати до 12 грамів лактози за раз без симптомів, а 1 столова ложка (14 грамів) вершкового масла містить майже не виявляються рівні (2).

Навіть при тому, що ви можете використовувати більше, ніж це кількість при приготуванні або випічці, не зможете досягнути ліміту лактози в 12 грам, просто з’ївши масло.

Наприклад, в 1 чашці (227 грам) вершкового масла міститься всього 0,1 грам лактози (1).

З цієї причини вершкове масло добре переноситься в більшості безлактозних дієт. Симптоми можуть виникнути тільки у тих, хто дуже чутливий до лактози.

Висновок:

Вершкове масло містить дуже мало лактози — 1 чашка (227 грам) містить всього 0,1 грама. З цієї причини воно легко вписується в більшість безлактозних дієт.

Чи варто вам є вершкове масло?

У минулому вершкове масло вважалося вкрай шкідливим для здоров’я через високий вміст насичених жирів.

Деякі медичні працівники вважають, що насичений жир збільшує ризик розвитку серцево-судинних захворювань, але в останні роки ця ідея стала більш суперечливою (3, 4, 5).

У той час як деяким людям може знадобитися обмежити їх споживання, більшість людей можуть споживати помірна кількість насичених жирів, не турбуючись.

Фактично, є докази того, що молочний жир може принести користь вашому здоров’ю завдяки вмісту в ньому кон’югованої лінолевої кислоти (КЛА).

КЛА — це природний транс-жир, яка не вважається шкідливим, як ті, які містяться в оброблених продуктах.

Дослідження КЛА показують, що він може бути корисний для здоров’я, наприклад, здатний запобігати утворенню холестеринових бляшок, збільшувати кісткову масу, знижувати ризик розвитку раку і регулювати імунну функцію і запалення (6, 7, 8).

Проте для підтвердження цих тверджень необхідні додаткові дослідження (9).

Майте на увазі, що, оскільки вершкове масло містить багато жиру, воно також містить багато калорій. Тому краще не їсти його в великих кількостях.

Висновок:

Деякі медичні працівники вважають, що вершкове масло шкідливе для здоров’я через що містяться в ньому насичених жирів, але це спірна ідея. Масло, ймовірно, безпечно вживати в їжу і може навіть принести користь для здоров’я.

Як зменшити кількість лактози в молочних продуктах

Якщо у вас непереносимість лактози і у вас є симптоми при вживанні молочних продуктів, існує кілька способів зменшити рівень вмісту лактози.

Топлене масло або ДХІ

Можна ще більше знизити рівень вмісту лактози в вершковому маслі, використовуючи його для приготування топленого масла, також званого ДХІ.

Топлене масло — це майже чистий жир, який створюється шляхом плавлення масла до тих пір, поки жир не відокремиться від води та інших сухих речовин молока. Тверді речовини молока потім видаляються.

Вживання молочних продуктів під час їжі

Вживання молочних продуктів з продуктами з високим вмістом білка, жиру або харчових волокон уповільнює спорожнення шлунка.

Це сприяє проникненню меншої кількості лактози в ваш кишечник за один раз. З цієї причини жирні молочні продукти, ймовірно, переносяться краще, ніж молочні продукти з низьким вмістом жиру (10).

Повільне збільшення кількості лактози в вашому раціоні

Кілька досліджень показують, що повільне збільшення кількості лактози, яку ви споживаєте протягом двох тижнів, може поліпшити вашу переносимість лактози.

Це може статися, тому що бактерії в вашому кишечнику можуть адаптуватися до більш високих рівнів лактози і допомогти розщеплювати її. Це також може бути пов’язано з тим, що ви з часом звикнете до ефектів (11, 12).

Таблетки або краплі лактази

Більшості людей, які не переносять лактозу, не вистачає лактази — ферменту, необхідного для її розщеплення. Прийом таблеток лактази з молочними продуктами або додавання крапель лактази в молоко може допомогти організму переробляти лактозу (13).

Висновок:

Ви можете зменшити рівень вмісту лактози в молочних продуктах або краще переносити її, використовуючи топлене вершкове масло, вживаючи молочні продукти під час їжі або поступово збільшуючи їх рівень споживання.

Інші молочні продукти з низьким вмістом лактози

Наступні молочні продукти містять мало лактози і споживаються деякими людьми, які дотримуються безмолочной дієти:

Висновок:

Деякі інші молочні продукти містять мало лактози, в тому числі йогурт, кефір, безлактозную молоко і деякі види сиру.

Підведемо підсумок

etender.in.ua

Зараз ви знаходитесь тут:

Схожі записи: