Etender.in.ua

Таємниці цього світу

Чи є в тофу глютен?

Чи є в тофу глютен?

Тофу є одним з основних продуктів вегетаріанської і веганскої дієти.

Багато видів не містять глютену — білка, який не можуть споживати люди з целіакію або нецеліакійной чутливістю до глютену. Проте деякі сорти містять глютен.

У цій статті докладно розглядається, які види тофу безпечні для людей, які дотримуються безглютенової дієти.

Що таке тофу?

Тофу, також відомий під назвою соєвий сир, проводиться шляхом коагуляції соєвого молока, пресування сиру в тверді блоки і його охолодження.

Є кілька різновидів цього популярного продукту. Ось деякі з найбільш поширених видів:

Тофу часто використовують як рослинної альтернативи м’ясу і іншим тваринам білків і широко поширені в вегетаріанської і веганскої дієті (1).

Він вважається низькокалорійним продуктом з високим вмістом білка. 85-грамова порція забезпечує організм 70 калоріями і 8 грамами білка (2).

Він також є хорошим джерелом деяких поживних речовин, в тому числі мінералів, таких як мідь, фосфор і магній.

Не кажучи вже про те, що тофу містить всі дев’ять незамінних амінокислот, які необхідні вашому організму, що робить його повноцінним білком (3).

Висновок:

Тофу проводиться з сої і часто використовується в якості заміни тваринного білка. Він є відмінним джерелом білка і декількох важливих поживних речовин, але містить мало калорій.

Звичайні сорти, як правило, не містять глютену

Глютен — це білок, що міститься в пшениці, ячмені та житі.

Деякі люди не можуть вживати глютен через целіакії або нецеліакійной чутливості до глютену, і повинні дотримуватися безглютенової дієту, щоб уникнути несприятливих наслідків для здоров’я (4, 5).

Здебільшого звичайний непріправленний тофу не містить глютену.

Інгредієнти можуть варіюватися в залежності від виробника, але звичайний тофу, як правило, містить соєві боби, воду і коагулянт, такий як хлорид кальцію, сульфат кальцію або сульфат магнію (нігарі).

Всі ці інгредієнти не містять глютену. Однак деякі сорти можуть містити глютен, тому краще прочитати етикетку з інгредієнтами, якщо ви намагаєтеся уникнути його вживання.

Висновок:

Люди з целіакію або нецеліакійной чутливістю не можуть переносити глютен і повинні дотримуватися безглютенової дієту. Звичайний непріправленний тофу, як правило, не містить глютену.

Деякі сорти містять глютен

Хоча звичайний тофу часто не містить глютен, деякі сорти можуть містити його.

Може бути перехресно забруднений

Тофу може стати перехресно забрудненим глютеном декількома різними способами:

Тофу іноді переробляється або виробляється на тих же підприємствах, що і пшениця або інші глютенсодержащие інгредієнти. Якщо устаткування не очищено належним чином, воно може бути забруднене глютеном.

Багато брендів сертифіковані на відсутність глютену — це означає, що третя сторона підтвердила відсутність глютену в кінцевому продукті.

Для тих, хто не переносить глютен або має целіакію, покупка і вживання сертифікованого тофу без глютену може бути найбезпечнішим вибором.

Інгредієнти можуть містити глютен

Деякі сорти тофу вже приготовлені або ароматизовані.

Популярні аромати тофу включають теріякі, кунжут, печеня, пряний апельсин і чіпотле.

Часто ці ароматизовані сорти містять соєвий соус, який готують з води, пшениці, соєвих бобів і солі (2).

Тому ароматизований або маринований тофу, що містить соєвий соус або інші пшеничні інгредієнти, містить глютен.

Проте є деякі ароматизовані сорти тофу, які містять тамарі — безглютенову версію соєвого соусу.

Висновок:

Тофу може вступати в контакт з глютеном під час обробки або виробництва. Крім того, ароматизовані сорти, що містять соєвий соус або інші інгредієнти на основі пшениці, містять глютен.

Як переконатися, що ваш тофу не містить глютену

Ви можете зробити кілька дій, щоб переконатися, що тофу, який ви їсте, не містить глютену.

Перевірте інгредієнти, особливо якщо ви купуєте ароматизований або маринований сорт. Переконайтеся, що в ньому немає пшениці, ячменю, жита або інших глютенсодержащие інгредієнтів, таких як солодовий оцет, пивні дріжджі або пшеничне борошно.

Подивіться, позначений чи тофу як «Без глютену».

У відповідності з керівними принципами FDA виробники харчових продуктів можуть використовувати етикетку «без глютену» тільки в тому випадку, якщо вміст глютену становить менше 20 мільйонних часток (ppm).

Це найнижчий рівень, який можна знайти в продуктах за допомогою наукових досліджень. Крім того, більшість людей з целіакію або нецеліакійной чутливістю до глютену можуть переносити ці дуже невеликі кількості (6).

Проте невелика кількість людей з целіакію чутливо до малих кількостей. Для чутливих до глютену людей, сертифікований тофу «без глютену» — найбезпечніший вибір (7).

Уникайте тофу, позначеного як «може містити глютен», оскільки він може містити більше, ніж максимально допустима межа глютену.

Висновок:

Щоб переконатися, що тофу не містить глютену, перевірте етикетку зі складом — це дозволить вам упевнитися, що в ньому немає соєвого соусу або інших інгредієнтів, що містять глютен. Також шукайте упаковки з написом: «Без глютену».

Підведемо підсумок

etender.in.ua

Зараз ви знаходитесь тут:

Схожі записи: