Etender.in.ua

Таємниці цього світу

Чи можна мед при цукровому діабеті: цукор або мед — що краще

Чи можна мед при цукровому діабеті: цукор або мед - що краще

Контролювання рівня глюкози в крові має важливе значення для людей, які страждають на цукровий діабет. Це дає можливість запобігти або уповільнити ускладнення діабету, такі як пошкодження нервів, очей або нирок. Це також може допомогти врятувати ваше життя.

Ніхто не знає точно, чому високий рівень глюкози викликає ускладнення у людей з діабетом, але підтримка рівня глюкози в нормі, наскільки це можливо, дійсно може врятувати вам життя.

Додавання цукрів, таких як білий цукровий пісок і мед, знаходяться у верхній частині списку продуктів, які можуть підвищити рівень цукру в крові. Але чи всі цукру впливають на рівень цукру в крові однаково? Чи можна мед при цукровому діабеті або він шкідливий? Відповідь на це питання ви отримаєте нижче.

Користь меду для здоров’я

Дослідники вивчили багато корисних властивостей меду, починаючи з того, що зовнішнє застосування меду може допомогти в лікуванні ран і закінчуючи його властивістю, завдяки якому можна контролювати рівень холестерину в організмі. Деякі дослідження навіть показують, що мед може бути використаний для корекції рівня глюкози в крові.

Одне дослідження показало, що регулярне вживання меду може надавати благотворний вплив на масу тіла і рівень ліпідів в крові у людей, які страждають на цукровий діабет. Однак поряд з цим спостерігалося значне збільшення гемоглобіну A1c. Інше дослідження показало, що мед викликає зниження глікемічного відповіді, ніж просто глюкоза окремо. Крім того, мед має антимікробні та антибактеріальними властивостями, а також є джерелом антиоксидантів, які можуть принести користь людям з цукровим діабетом.

Чи означає це, що для людей з діабетом краще споживати мед замість цукру? Не зовсім. Вчені, що брали участь в цих двох дослідженнях рекомендують проведення більш поглибленого дослідження щодо цього питання. Вам все одно необхідно обмежити кількість споживаного меду, так само, як і цукру.

Мед або цукор — що краще?

Ваш організм перетворює з’їдаються вами продукти в глюкозу, яка потім використовується як паливо. Цукор складається на 50 відсотків з глюкози і на 50 відсотків з фруктози. Фруктоза є типом цукру, який швидко розщеплюється і може легше привести до стрибків рівня глюкози в крові.

Мед також складається в основному з цукру, але в ньому тільки 30 відсотків глюкози і менш 40 відсотків фруктози. Він містить інші цукри і мікроелементи, які бджоли вловлюють під час запилення рослин. Вони можуть бути корисні для людей, які страждають алергією.

Мед має більш низький глікемічний індекс, ніж цукровий пісок, проте в меді більше калорій. Одна столова ложка меду вміщає в себе 68 калорій, в той час як 1 столова ложка цукру містить всього 49 калорій.

Використовуйте менше для кращого смаку

Одним з найбільших переваг меду для людей з цукровим діабетом може бути просто його концентрований смак і аромат. Це означає, що ви можете додати його менше без шкоди для смаку. American Heart Association рекомендує обмежити вживання цукрів 6 чайними ложками (2 столові ложки) для жінок і 9 чайними ложками (3 столові ложки) для чоловіків. Ви повинні також розраховувати ваші вуглеводи, одержувані з меду і додати їх в свій добовий ліміт. Одна столова ложка меду містить 17 грамів вуглеводів.

Підведемо підсумок

Так чи можна мед при цукровому діабеті або його не варто вживати!? Відповідь — так можна. Мед солодший за цукор, так що ви можете використовувати меншу кількість меду в деяких рецептах. Але мед насправді має трохи більше вуглеводів і більше калорій на чайну ложку, ніж цукровий пісок, тому мінімізуйте будь калорії і вуглеводи, які ви отримуєте з їжі. Якщо ви віддаєте перевагу смак меду, ви можете сміливо його вживати при діабеті — але тільки в помірних кількостях.

etender.in.ua

Зараз ви знаходитесь тут:

Схожі записи: