Etender.in.ua

Таємниці цього світу

Чи можна вживати сирі яйця та наскільки це безпечно?

Чи можна вживати сирі яйця та наскільки це безпечно?

Деякі рецепти, такі як заправка для салату Цезар і домашнє морозиво, вимагають включення сирих або недоварених яєць, і багато людей також споживають сирі яйця в зв’язку з їх корисними властивостями. Однак вживання сирих яєць може бути небезпечним.

USDA заявляє, що ніхто не буде їсти непастеризовані сирі яйця, оскільки вони можуть містити бактерії, які можуть викликати хворобу.

Однак в останні роки у споживачів з’явилося бажання вживати сирі, необроблені харчові продукти. Це сприяло недавньому збільшенню числа харчових паразитарних інфекцій.

У цій статті ми обговоримо, можна вживати сирі курячі яйця і чи безпечно це.

Наскільки безпечно їсти сирі яйця?

Яйця — це багата поживними речовинами їжа.

USDA не рекомендує людям їсти сирі непастеризовані яйця, але заявляє, що люди можуть їсти пастеризовані в шкаралупі яйця, готуючи їх.

Dietary Guidelines for Americans (DGA) на 2015-2020 роки рекомендують використовувати пастеризовані яйця або яєчні продукти при приготуванні вимагають сирих яєць страв, таких як:

Деякі магазини продають пастеризовані яйця. FDA рекомендує зберігати пастеризовані яйця в холодильнику.

Ризики вживання сирих яєць

Деякі люди вважають за краще вживати сирі або недоготовленние яйця. Однак, за оцінками FDA, близько 79 000 чоловік захворюють захворюваннями харчового походження, і 30 осіб помирають щороку через вживання в їжу яєць, заражених сальмонелою.

Деякі кури несуть в своїх репродуктивних органах такі бактерії, як Salmonella typhimurium та Salmonella enteritidis.

Ось фактори, які впливають на забруднення курячих яєць сальмонелою:

Як запобігти забрудненню

До способам контролю або запобігання зараження сальмонелою відносяться пастеризація і опромінення.

Пастеризація — це нагрівання яєць гарячою водою або гарячим повітрям протягом певного періоду часу.

USDA рекомендує нагрівати яйця при різних температурах, щоб пастеризувати окремі частини яйця. Наприклад, яєчні жовтки вимагають нагрівання при мінімальній температурі 60 ° C протягом 6,2 хвилини.

Пастеризація значно зменшує забруднення сальмонелою, але не впливає на якість і смак яйця.

Опромінення — це опромінення яєць дозою радіації, але цей метод може вплинути на якість яйця.

Хто схильний до ризику зараження?

Люди, які споживають сирі або недоварені яйця, можуть заразитися сальмонельозом. За даними FDA, симптоми сальмонеллезной інфекції виникають протягом 12-72 годин після вживання забрудненої їжі.

Люди, які мають сальмонельозне інфекцію, можуть відчувати такі симптоми:

FDA також зазначає, що немовлята, діти, люди похилого віку і вагітні жінки піддаються більш високому ризику захворіти сальмонеллезной інфекцією.

Люди з ослабленою імунною системою також піддаються більш високому ризику розвитку хвороб харчового походження. Люди з цукровим діабетом і раком, або ті, хто пересаджував органи, повинні уникати вживання необроблених сирих яєць.

Людям з цими захворюваннями безпечніше вживати пастеризовані яйця.

На додаток до проблем безпеки харчових продуктів споживання будь-яких сирих яєчних білків впливає на здатність організму засвоювати біотин. Біотин відіграє критичну роль в жировому і вуглеводному обміні, і його дефіцит може порушити функцію інсуліну, що може погіршити контроль рівнів цукру в крові.

Як найкраще готувати яйця

FDA дає наступні рекомендації, щоб допомогти людям безпечно поводитися з яйцями:

USDA дає рекомендації про те, як найкраще готувати яйця:

Харчова цінність

Інформація про харчову цінність яєць буде трохи відрізнятися в залежності від того, як ви їх готуєте.

Згідно USDA, одне велике сире яйце (50 грам) містить:

Яєчний жовток дуже поживний і містить більшість незамінних амінокислот, які потрібні людині, а також багато вітамінів та інших мікроелементів, таких як холін. Одне велике яйце забезпечує організм людини приблизно 27% від рекомендованої добової норми споживання холіну.

Яйця також містять велику кількість жирних кислот, які також сприяють обміну речовин в організмі.

Підведемо підсумок

etender.in.ua

Зараз ви знаходитесь тут:

Схожі записи: