Etender.in.ua

Таємниці цього світу

Чим відрізняється кухонна сіль від морської?

Чим відрізняється кухонна сіль від морської?

Кухонна сіль і морська сіль корисні при приготуванні їжі. Виробники добувають кухонну сіль з соляних відкладень і переробляють її в невеликий кристал, а морську сіль отримують шляхом випаровування морської води.

Багато хто вважає, що морська сіль корисніше, ніж кухонна, тому що вона є природним джерелом натрію. Процес виробництва позбавляє кухонну сіль інших поживних речовин, таких як магній, кальцій і калій. Проте виробники збагачують столову сіль йодом, який життєво важливий для вироблення гормонів щитовидної залози.

Натрій є важливим живильною речовиною, яке люди отримують з солі і оброблених продуктів. Лікарі рекомендують обмежити споживання солі в раціоні, тому що надлишок натрію може призвести до зневоднення організму і хвороб серця. Високий кров’яний тиск є серйозною проблемою.

У цій статті ми розглянемо, чим відрізняється морська сіль від звичайної кухонної солі, а також які їхні корисні властивості і який вид корисніше для здоров’я. Ми також обговоримо, скільки солі вам необхідно споживати щодня.

Що краще кухонна сіль або морська?

Багато людей сприймають морську сіль як корисну альтернативу кухонної солі.

Морську сіль отримують за допомогою випарювання морської води, тому вона є природним джерелом натрію. Кухонна сіль надходить з соляних родовищ. Потім виробники переробляють її в невеликий кристал, який легко додавати в їжу.

Кухарі використовують морську сіль в деяких рецептах через її грубою і хрусткою текстури. Деякі люди також вважають за краще більше виражений смак морської солі.

Хоча люди можуть сприймати морську сіль як корисну для здоров’я, в ній міститься той же кількість натрію, що і в кухонної солі. Деякі люди вважають, що в морській солі менше натрію, ніж в кухонної солі, але це помилка.

Кухонна сіль і більшість видів морської солі містять 40% натрію по вазі.

У чайній ложці кухонної солі міститься 2300 мг натрію. Кристали морської солі більше, тому в 1 чайну ложку поміщається менше кристалів.

Оскільки в одному обсязі може поміститися менше морської солі, люди можуть думати, що в морській солі міститься менше натрію, ніж в кухонної солі.

Морська сіль відбувається з природного джерела і містить інші мінерали, такі як:

Кухонна сіль не містить цих додаткових поживних речовин, але містить йод, якщо вона збагачена.

Корисні властивості

Натрій необхідний для доброго здоров’я, тому вам не слід повністю виключати його зі свого раціону. Натрій в солі допомагає контролювати кров’яний тиск і необхідний для роботи нервів і м’язів. Люди повинні їсти сіль для нормальної роботи клітин і для підтримки кислотного балансу крові.

Кухонна сіль містить йод, який є ще одним важливим живильною речовиною. У людей з дефіцитом йоду може розвинутися зоб в області щитовидної залози і ряд інших симптомів.

Нестача йоду може також викликати поганий ріст і когнітивні порушення у дітей. Дефіцит йоду рідко зустрічається в розвинених країнах, оскільки багато продуктів, включаючи кухонну сіль, містять йод.

Однак ризик низький вміст йоду може бути вище в інших регіонах світу, а також у людей, які не їдять молочні продукти, хлібобулочні вироби або кухонну сіль.

З двох, тільки кухонна сіль містить йод, оскільки необроблена морська сіль не містить йоду.

Як говорилося раніше в цій статті, хоча морська сіль не містить йоду, вона, природно, містить магній, кальцій, калій і інші поживні речовини.

Кількість цих мінералів, що містяться в морській солі, мінімально, і люди можуть отримувати їх в більш значних кількостях з інших корисних продуктів.

Потенційна шкода

Надмірне споживання солі може привести до декількох захворювань і станів, таким як:

Незважаючи на це, для підтримки гарного здоров’я людям необхідне правильне кількість солі в раціоні.

Згідно Dietary Guidelines, середня кількість натрію в раціоні харчування сучасної людини становить близько 3440 мг в день, що занадто багато. American Health Association (AHA) рекомендує їсти менше половини цієї кількості, або 1500 мг в день.

Коли люди знижують кількість натрію в своєму раціоні, вони знижують ризик розвитку серцево-судинних захворювань і високого кров’яного тиску. Країни Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) домовилися допомогти скоротити споживання натрію в світі на 30% до 2025 року.

Однак більшу частину солі люди споживають не через додавання солі в домашню їжу. Замість цього, AHA заявляє, що більше 75% натрію люди отримують з оброблених харчових продуктів.

На додаток до оброблених і упакованим продуктам люди повинні знати про високий вміст солі в птиці, сирі і хлібі.

Для запобігання грудкування виробники можуть включати добавки в столову сіль. Ці добавки називаються антіслежівающімі агентами і можуть включати:

Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів (FDA) заявило, що ці добавки безпечні для використання в солі для запобігання грудкування.

Скільки солі слід споживати

AHA рекомендує, щоб люди прагнули знизити споживання солі до 1500 мг в день.

Dietary Guidelines, однак, пропонують обмежити вміст натрію в раціоні 2300 мг в день для дорослих і дітей старше 14 років.

Максимальна кількість натрію для дітей у віці до 14 років має бути в залежності від їх статі і віку.

Детально про норму солі в день ви можете дізнатися на цій сторінці — Норма солі в день: скільки натрію можна вживати?

Підведемо підсумок

Те, що морська сіль натуральна, ще не означає, що вона корисна для здоров’я. Багато людей вважають, що морська сіль є здоровою альтернативою харчової солі, але вживання занадто великої кількості будь-солі шкідливо.

Проте люди повинні включати відповідну кількість натрію в свій раціон. Виняток солі з раціону харчування може викликати шкідливий мінеральний дисбаланс в крові і може вплинути на функцію щитовидної залози.

Морська сіль відбувається з природного джерела і містить інші мінерали, але не містить йоду (якщо додатково не збагачується їм). Вживання неионизированной морської солі може піддати людей до ризику дефіциту йоду, і тому вони повинні шукати інші джерела йоду в своєму раціоні.

Один вид солі не може бути більш корисним для здоров’я, ніж інший, тому вам слід вибирати бажану сіль в залежності від смаку і текстури.

etender.in.ua

Зараз ви знаходитесь тут:

Схожі записи: