Etender.in.ua

Таємниці цього світу

Чорний шоколад підвищує увагу і покращує кровотік

Чорний шоколад підвищує увагу і покращує кровотік

Є прекрасна новина для любителів шоколаду: недавнє дослідження, проведене вченими з Northern Arizona University (Університету Північної Арізони), показує, що споживання чорного шоколаду (понад 60% какао) сприяє поліпшенню уваги і пильності, і надає вам енергії під час полуденного спаду і сонливості.

«Чорний шоколад дійсно особливим чином стимулює і активізує мозкову діяльність», сказав д-р Ларрі Стівенс, професор психологічних наук в Університеті Північної Арізони. «Він підсилює мозкові характеристики, особливо увагу, а також істотно впливає на рівень артеріального тиску».

Дослідження було опубліковане в журналі NeuroRegulation і спонсорував американським виробником шоколаду Hershey Company. Це дослідження насправді стало першим у своєму роді. У ньому вивчали вплив чорного шоколаду на мозкову активність і увагу за допомогою електроенцефалографії (ЕЕГ). ЕЕГ дає можливість відстежувати активність мозку під час виконання когнітивних завдань.

Для дослідження, Стівенс і його команда набрали 122 добровольці у віці від 18 до 25 років. Всі вони отримали один з наступних варіантів:

Вони спостерігали за активністю мозку на ЕЕГ, за настроєм, і стежили за артеріальним тиском всіх учасників до і після вживання одного з шести варіантів при виконанні певних пізнавальних завдань. Дві групи випробовуваних, які їли чорний шоколад з 60% какао і чорний шоколад з додаванням L-теаніна перевершили групи, які не їли чорний шоколад взагалі.

«Багато хто з нас у другій половині дня відчувають спад енергії, зниження концентрації, сонливість і зниження розумової діяльності, особливо студенти. Вживання шоколаду з високим вмістом какао призводить до збільшення уваги та пильності», сказав Стівенс.

Він також зазначає, що тільки чорний шоколад, який містить щонайменше 60% какао, підвищує пильність і увагу, а не солодкий молочний або містить помірну кількість какао шоколад.

Стівенс і його команда також виявили, що вживання чорного шоколаду підвищує кров’яний тиск. А ось поєднання шоколаду і L-теаніна усуває цей ефект, тому що L-теанін діє як проносне і знижує кров’яний тиск.

«L-теанин є дійсно неймовірним продуктом, що знижує кров’яний тиск і сприяє виробленню того, що ми називаємо альфа-хвилями в мозку, що сприяє спокою і умиротворення», сказав Стівенс.

«Ми подумали, що якщо шоколад різко підвищує кров’яний тиск, а L-теанин його знижує, то можливо L-теанин протидіятиме короткострокового гипертензивному дії шоколаду».

Хоча до цих пір шоколад з додаванням цієї амінокислоти не проводиться, компанія Херші, яка підтримала цей проект, зацікавлена ​​в створенні цієї нової форми чорного шоколаду. Стівенс сподівається, що це дослідження простимулює і інших виробників підтримати їх дослідження про вплив какао і L-теаніна.

«Це чудово. Поєднання шоколаду, що вміщує велику кількість какао і L-теанін, не шкодить серцево-судинній системі і допомагає активізувати мозкову діяльність і поліпшити увагу», сказав Стівенс. Читайте також про користь шоколаду.

Замість того, щоб випити кави або енергетичний напій, чорний шоколад з L-теаніном здатний не тільки підбадьорити вас, але при цьому не завдати шкоди вашому організму і навіть навпаки, принести тільки користь.

Однак, необхідні додаткові дослідження для того, щоб ці твердження офіційно були засвідчені, що може викликати більший інтерес у виробників шоколаду, щоб запустити повномасштабне виробництво чорного шоколаду з L-теаніном.

etender.in.ua

Зараз ви знаходитесь тут:

Схожі записи: