Etender.in.ua

Таємниці цього світу

Камфорне масло: властивості і застосування, склад

Камфорне масло: властивості і застосування, склад

Cinnamomum camphora (широко відоме під назвами камфорне дерево, коричник камфорний або камфорний лавр) являє собою велике вічнозелене дерево, яке виростає до 20-30 метрів у висоту. Листя має глянсовий, воскової зовнішній вигляд і запах камфори при роздавлюванні. Навесні це дерево виробляє яскраве зелене листя з масами маленьких білих квітів. Плоди камфорного дерева являють собою грона з чорних ягід діаметром близько 1 см. Бліда кора цього дерева дуже груба і потріскана вертикально. Нижче ми поговоримо про те, що таке камфорне масло — властивості і застосування, склад і запобіжні заходи.

Цікаві факти — склад і хемотіпи

Cinnamomum camphora спочатку виростало в Китаї на південь від річки Янцзи, Тайвані, південній Японії, Кореї та В’єтнамі.

В Японії, де дерево називають Кусуноки, відомо п’ять камфорних дерев з окружністю стовбура понад 20 м, причому найбільше дерево (Камо але Окусі) досягає 24,22 м.

Камфорний лавр містить летючі хімічні сполуки у всіх частинах дерева, а деревина і листя піддаються парової дистиляції для отримання ефірних масел. Камфорне дерево має шість різних хемотіпов, таких як:

Цінеольная фракція камфорного лавра використовується в Китаї для виготовлення підробленого «масла евкаліпта».

Хімічні варіанти (або хемотіпи) на думку фахівців залежать від країни, в якій росте дерево. Батьківщиною камфорного лавра є Китай, Японія і Тайвань. Наприклад, C. Camphora, вирощена на Тайвані і в Японії, зазвичай рясніє ліналоола (80 — 85%). В Індії і Шрі-Ланці переважає хемотіп камфора. C. camphora, вирощена на Мадагаскарі багата 1,8-цинеол (приблизно 40 — 50%). Ефірна олія, що отримується з камфорних дерев Мадагаскару відомо під назвою Равінтсара.

Потужний і лікарський — це два слова, за допомогою яких можна описати унікальний аромат камфорного масла. Через сильного аромату селяни носили шматки камфорного дерева на шиї, щоб протистояти інфекційним захворюванням. Протягом більше 5000 років аюрведическая медицина використовувала камфару в основному як засіб від інфекцій. Камфора також використовувалася в Персії (тепер Іран) як засіб від чуми. Навіть сучасні люди використовують камфорне масло, щоб боротися з симптомами застуди.

Крім боротьби із застудою, камфорна олія застосовується також в інших цілях. Стародавні жителі Індії використовували камфору в різних релігійних ритуалах. Китайці використовували камфорне дерево для будівництва кораблів і храмів не тільки через міцність деревини, скільки і з-за його ароматичних властивостей. У камфори є ще одне унікальне використання — його можна використовувати як засіб від молі.

Що таке ефірне масло камфори?

Ефірна олія камфори витягується з камфорних дерев, вік яких перевищує 50 років. Це дерево зустрічається головним чином в тропічних регіонах Азії і в різних частинах Південної Америки. Масло камфори витягується з використанням методу парової дистиляції з деревини та коренів камфорного дерева.

Сьогодні, використовуючи передові технології дистиляції, виробляють три різних типи ефірного масла камфори — біле, жовте і коричневе. Жовте і коричневе масла камфори містять токсичну речовину, зване сафролом, і тому тільки біле камфорне масло використовується для цілющих і ароматичних цілей. Проте слід дотримуватися обережності навіть при використанні білого камфорного масла, щоб уникнути передозування.

Масло камфори має подвійну дію — тепло і холод, що надає врівноважує вплив на енергію інь і ян. При першому застосуванні масло камфори викликає оніміння і охолоджує периферичні нервові закінчення, а потім зігріває хворобливу область, оскільки стимулює кровообіг в холодних, скутих м’язах і кінцівках. Це знеболювальну дію камфори робить його улюбленим маслом, яке можна використовувати в знеболюючих масажних сумішах при болях в м’язах, болях у попереку і артритних болю.

Хімічний склад

Основними хімічними компонентами є а-пінен, камфен, б-пінен, Сабіна, фелландрен, лімонен, 1,8-цинеол, у-терпінен, п-цимен, терпінолен, фурфурол, камфора, ліналоол, борнілацетат, терпінен-4-ол, каріофіллін, борнеол, піперітон, гераніол, сафрол, ціннамальдегід, метілціннамат і евгенол.

Коричневе і жовте камфорне масло має дуже високий вміст сафролу, причому в жовтому міститься від 10 до 20%, а в коричневому — 80%. Ці два масла вважаються токсичними, а також канцерогенні.

Корисні властивості ефірного камфорного масла

Представляємо вашій увазі 16 корисних властивостей камфорного масла:

1. Стимулятор і потогінний засіб

Масло камфори є ефективним стимулятором, що підвищує активність системи кровообігу, обміну речовин, травлення, секреції і виділення. Це властивість допомагає в лікуванні проблем зі здоров’ям і захворювань, пов’язаних з неправильною циркуляцією крові, травленням, млявим або надактивним метаболізмом, утрудненим секретірованіем і безліччю інших менш поширених станів.

2. Антисептик, дезінфікуючий засіб, інсектицид і Герміцід

Масло камфори є прекрасним дезинфікуючим засобом, інсектицидом і Герміцід. Його можна додавати в питну воду для дезінфекції, особливо в літній період і в дощові сезони, коли ймовірність інфікування водою підвищена. Відкриття пляшки з маслом камфори або спалювання шматка тканини, змоченою в камфорному маслі, відганяють комах і вбивають мікроби. Крапля або дві камфорного масла, змішаного з великою кількістю злаків, не допускає потрапляння комах в ці харчові продукти.

Камфора також використовується в багатьох медичних препаратах, таких як мазі і лосьйон для лікування шкірних захворювань, а також бактеріальних і грибкових інфекцій шкіри. При змішуванні з водою для купання масло камфори дезінфікує все тіло і вбиває вошей (при педикульозі) або інших дрібних паразитів, які можуть бути виявлені на вашому тілі.

3. вторгнень засіб

Це масло дуже корисно для полегшення метеоризму (надлишкове газоутворення, що викликає здуття живота і біль). Перш за все, воно не дає газам формуватися, а по-друге, воно ефективно сприяє легшому отхожденію вже утворилися газів.

4. Анестезуюча і заспокійливу дію

Камфорне масло діє як хороший анестетик і дуже ефективно для місцевої анестезії. Воно викликає оніміння сенсорних нервів в області застосування, а також зменшує тяжкість нервових розладів і спазмів, епілептичних нападів, нервозність і хронічну тривожність.

5. Спазмолітик

Ефірна олія камфорного дерева дуже ефективний спазмолітик і дає негайне полегшення при спазмах і судомах. Воно також ефективно при лікуванні судомної холери.

6. Афродизиак

При вживанні масла камфори в їжу, воно посилює лібідо, стимулюючи ті частини мозку, які відповідають за сексуальні бажання і збудження. При зовнішньому застосуванні воно допомагає вилікувати проблеми з ерекцією, збільшуючи кровообіг в уражених ділянках, оскільки є потужним стимулятором кровообігу.

7. Протівоневралгіческое засіб

Невралгію (гострі напади болю, коли дев’ятий черепної нерв здавлений через розширення оточуючих кровоносних судин) можна лікувати з використанням камфорного масла. Це масло може привести до звуження кровоносних судин, завдяки чому зменшується тиск на дев’ятий черепної нерв. Це ще одне застосування седативних і заспокійливих властивостей цього універсального масла.

8. Протизапальна і седативну властивість

Охолоджуючу і проникаюче дію камфорного масла робить його протизапальним і седативним засобом. Це дуже корисно при лікуванні багатьох типів запалення, як внутрішнього, так і зовнішнього. Воно також розслабляє тіло і розум, даючи відчуття спокою і свіжості. Як виявляється, це масло дуже охолоджує і освіжає, особливо влітку. Масло камфорного дерева можна також змішувати з водою для купання, щоб отримати додаткове відчуття прохолоди в літню спеку.

9. антиревматичні, протівоартрітное і протизапальну властивість

Будучи детоксіфікатором і стимулятором системи кровообігу, масло камфори збуджує кровообіг і полегшує ревматичні захворювання, артрит і подагру. Воно також вважається протизапальною так як зменшує набряки в різних частинах тіла. Це ще один корисний ефект правильної циркуляції крові.

10. Наркотичний ефект

Це масло має деякі наркотичними ефектами, такими як тимчасове зменшення чутливості нервів і розслаблення мозку. Якщо прийняти надмірну кількість цієї олії, це може позбавити людину контролю над своїми кінцівками, так як воно впливає на функцію мозку. Запах масла камфори також викликає звикання. Люди бачили, як розвиваються сильні пристрасті до вдихання ефірного камфорного масла або його прийому всередину, так що будьте обережні!

11. протівозастойное засіб

Сильний здатний проникати аромат камфорного масла є потужним протівозастойное засобом. Це дозволяє негайно зменшити скупчення слизу в бронхах, гортані, глотці, носових шляхах і легенях. Тому воно використовується в багатьох протизастійних бальзами і засобах для розтирання, використовуваних при застуді і бронхіті.

12. Проблеми зі шкірою

Якщо ви страждаєте від сверблячки і висипу, зробіть це просте домашнє засіб. Візьміть кілька крапель камфорного масла і змішайте їх з невеликою кількістю води. Вимийте проблемну ділянку шкіри цим засобом, і ви побачите, що свербіж поступово зменшується. Але не використовуйте камфору на відкритих ранах і порізах.

13. Вагітні жінки

В Індії готують суміш з камфорним маслом в домашніх умовах для лікування судом при вагітності. Гірчичне або кокосове масло розігрівають з синтетичної камфори до тих пір, поки вона повністю не розтопиться. Як тільки засіб охолоне до теплої температури, їм можна масажувати ноги.

14. Шрами від прищів і вугрової висипки

Масаж шкіри з використанням декількох крапель ефірного масла камфори хорошої якості в поєднанні з базовим маслом буде дуже ефективно лікувати шрами від прищів і вугрової висипки. Ніколи не наносите на шкіру ефірне масло камфори в чистому вигляді. Деякими хорошими базовими маслами вважаються:

15. Застуда у дітей

Це домашнє засіб для лікування скупчення слизу в грудній клітці дуже популярно в Індії, і воно дуже ефективно. Щоб зробити ліки, візьміть гірчичне або кокосове масло і нагрійте його разом з невеликою кількістю синтетичної камфори. Втирайте тепле засіб в груди і спину дитини, щоб отримати полегшення при заторах в бронхах і легенях.

16. Обласна і лупа

Ефірне камфорне масло стимулює приплив крові до уражених ділянок і сприяє росту волосся. Однак використовуйте його тільки додаючи в ваш шампунь, так як якщо його використовувати в якості масажного масла, запах камфори буде дуже сильним. Цей спосіб лікування також успішно позбавляє людину від лупи.

Способи застосування камфорного масла

Запобіжні заходи

Камфорне масло є токсичним і може бути смертельно отруйним при надмірному попаданні в організм. Навіть 2 грами можуть бути смертельними. При легкої передозуванні (перорально) можуть проявлятися симптоми отруєння, включаючи сильну спрагу, блювоту і зниження температури тіла. Завжди важливо пам’ятати, що речовина, яка токсично для комах, може бути токсичним і для людини.

Загальні відомості: Ніколи не використовуйте це масло в нерозбавленому вигляді, і уникайте його потрапляння в очі і на слизові оболонки. Не приймайте всередину, якщо не працюєте з кваліфікованим і досвідченим фахівцем. Тримайся подалі від дітей. Якщо наносите на шкіру, завжди попередньо проводите невеликий тест на чутливість, після чого розбавляйте базовим маслом.

Підведемо підсумок

Камфорне масло — це балансує масло. Воно може заспокоювати нерви і позбавляти від апатії. Допомагає відчути прохолоду і зменшує запалення. Це масло дуже ефективно використовується для відлякування комах, таких як мухи і моль.

Воно також надає позитивний ефект при простудних захворюваннях і грипі, інфекційних захворюваннях, бронхітах, кашлі і може допомогти при м’язових болях, ревматизмі, розтягненнях, артритах і т. д.

Масло камфори добре поєднується з ефірними маслами в цілому. Однак особливо добре воно поєднується з маслом базиліка, каепутового маслом, маслом ромашки, лаванди і меліси.

etender.in.ua

Зараз ви знаходитесь тут:

Схожі записи: