Etender.in.ua

Таємниці цього світу

Користь картоплі: харчова цінність і лікувальні властивості

Користь картоплі: харчова цінність і лікувальні властивості

Наша їжа повинна бути ліками, а ліки їжею. Користь картоплі неоціненна в світі людей. Він не тільки має чудові поживні властивості, але і є профілактичним засобом багатьох захворювань завдяки своїм складом і застосовується навіть в лікуванні деяких з них.

Картопля називають другим хлібом, і це неспроста. У величезної кількості людей він є базовим продуктом, без якого вони просто не обходяться ні дня. Картопля має масу корисних властивостей, як в сирому вигляді, так і у вареному, про які ми поговоримо нижче.

Харчова цінність картоплі

Висновок: для отримання достатньої кількості вітаміну C необхідно включити в свій раціон достатню кількість сирих овочів і фруктів, або підгодовуйте свій організм додатково якісним, натуральним вітаміном C, адже синтезовані вітаміни не працюють так, як потрібно, і головне завдають непоправної шкоди нашому організму, що вже доведено науково.

Важливо відзначити той факт, що картопля містить в собі практично всі замінні і незамінні амінокислоти. Протеїни цього коренеплоду за своєю цінністю перевершують протеїни більшості злаків, і практично не поступаються протеїнів м’яса і яєць. Амінокислоти грають найважливішу роль в організмі людини. Ми перебуваємо на ≈70% з води і на ≈20% з амінокислот, тому неможливо недооцінити цю корисну особливість картоплі. Важливий момент

Велика частина населення планети катастрофічно недоотримує амінокислоти з їжі, що призводить до безлічі захворювань, в тому числі і небезпечних для життя таких, наприклад як рак і цукровий діабет. Тому або забезпечте по можливості себе повноцінним харчуванням, здатним дати потрібну кількість амінокислот, або використовуйте високоякісні добавки до їжі здатні в повній мірі забезпечити ваш організм цими важливими компонентами і будете здорові.

Картопля багата також вітамінами, мікро — і макроелементами та іншими корисними речовинами. В даній таблиці розрахунок відбувається в міліграмах на кожні 100 грам картоплі з шкіркою, в середньому.

Вітаміни

Мікро — та макроелементи

Інші корисні компоненти

Рекомендація: найбільш корисний картопля зварений в «мундирі» і запечений в духовці. Коли картопля в неочищеному вигляді запікається або вариться, в ньому зберігаються максимально можливу кількість корисних речовин, а вживання його з шкіркою робить його ще корисніше. Найбільш шкідливі види приготування картоплі відносяться звичайно ж до фаст-фуду, а саме це чіпси і картопля фрі.

Корисні властивості картоплі

Картопля несе в собі користь для різних органів і систем організму і застосовується в лікуванні і профілактиці різних хвороб.

Не робіть інгаляцій при температурі тіла перевищує 38 ° C, під час вагітності, при високому тиску і це протипоказано людям зі слабкими і ламкими кровоносними судинами.

Картопля також чудовий засіб проти цинги, але тільки при вживанні його в сирому вигляді.

Шкода картоплі: картопля сам по собі абсолютно нешкідливий, єдине, що не їжте його позеленілі. Зелений картопля містить отруйну речовину — соланін. Просто счищайте позеленіли ділянки і уникнете отруєння.

Користь картоплі в наявності — він одночасно служить їжею і в умілих руках перетворюється в ліки. Будьте здорові.

— Користь сирої картоплі — в чому ж вона?

etender.in.ua

Зараз ви знаходитесь тут:

Схожі записи: