Etender.in.ua

Таємниці цього світу

Мікрохвильова піч — шкода для здоров’я людини

Мікрохвильова піч - шкода для здоров'я людини

Якою була б ваша життя, якби у вас не було мікрохвильової печі? У той час як ваша мікрохвильова піч, безумовно, економить ваш час, вона повільно руйнує ваше здоров’я. Але в чому полягає шкода мікрохвильовій печі? Крім того, що наявність мікрохвильових печей створює звичку вживати в їжу найшкідливіші для здоров’я, збіднені живильними речовинами продукти, люди також піддають свої сім’ї впливу електромагнітного випромінювання, яке пронизує стіни і людське тіло.

Електромагнітне поле (ЕМП) вироблене звичайними побутовими мікрохвильовими печами стало вагомою причиною того, що Росія в минулому сприйняла це дуже серйозно. Після проведення ретельного дослідження впливу на здоров’я мікрохвильових ЕМП, в 1976 році Росія визначила, що мікрохвильові печі небезпечні для людей і завдають непоправної шкоди їх здоров’ю. У тому ж році Росія ввела заборону на ввезення цих пристроїв з метою захисту своїх громадян.

Мікрохвильове випромінювання проникає в організм людини

Бездротовий випромінювання мікрохвиль не здатна затримуватися тільки в мікрохвильовій печі під час її роботи. Насправді, FDA має свій власний набір стандартів безпеки, що обмежують кількість мікрохвиль, які можуть випромінюватися за межі мікрохвильової печі протягом усього терміну експлуатації. У США, будь-яка мікрохвильова піч, яка випромінює більше 5 милливатт (мВт) НВЧ-випромінювання на квадратний сантиметр до 5 сантиметрів від поверхні печі, вважається несправною і небезпечною.

Але чи дійсно в кожному будинку, де є мікрохвильова піч, її власники час від часу вимірюють цей показник? Звичайно ж ні. Практично ніхто не займається цим. І споживачів змушують вірити, що цей новий метод приготування їжі безпечний для їх організмів. Портативний вимірювач ЕМП можна використовувати для перевірки побутових мікрохвильових печей на рівень радіочастотного випромінювання. Коли мікрохвильова піч включена, її неіонізуюче випромінювання може проникати через стіни і пронизувати людське тіло. У травні 2011 року Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) класифікувала ці ЕМП впливу як можливий канцероген класу 2B.

Мікрохвильові печі просто і швидко розігрівають і готують їжу, але сам спосіб розігріву і приготування за допомогою мікрохвильового випромінювання робить їжу неприродною і шкідливою для вашого організму. Коли продукти готуються в мікрохвильовій печі, їх молекули піддаються впливу хвиль енергії, вібруючої зі швидкістю 2,4 мільярда раз в секунду. Це призводить до того, що молекули їжі починають резонувати з мікрохвилями на дуже високих частотах. Ці молекули їжі швидко виробляють тепло зсередини, де присутня вода. Цей метод приготування їжі разюче відрізняється від приготування їжі в конвекційної печі, яка випромінює тепло, повільно нагріває їжу зовні всередину.

Мікрохвилі змінюють властивості їжі, виснажуючи їх поживну цінність

Мікрохвильові печі нагрівають продукти зсередини назовні, змінюючи властивості їжі і деформуючи структури молекул їжі. Ось чому продукти, розігріті в мікрохвильовій печі, втрачають від 60 до 90 відсотків своєї поживної цінності. Насправді, амінокислоти в молоці і зернових культурах, розпадаються на канцерогенні речовини після того, як вони піддалися розігріву в мікрохвильовій печі. Коли м’ясо розігрівається або готується в мікрохвильовці, в ньому починає утворюватися канцероген, званий нітросодіентаноламін (d-Nitrosodienthanolamine). Коли впливу мікрохвильового випромінювання піддаються фрукти, їх глікозиди і галактозид розпадаються на канцерогенні речовини.

Коли їжа нагрівається в пластикових контейнерах, хімікати з пластика можуть в результаті нагрівання проникати в харчові продукти. Відомі канцерогени і ендокринні деструктори, такі як бісфенол А, фталати, поліетилентерефталату (ПЕТФ), бензол, толуол і ксилоли, можуть проникати в їжу безпосередньо в мікрохвильовій печі.

Попередження Російських вчених про шкоду мікрохвильовій печі

У Берлінському дослідженні, датованому 1942 роком, досліджувалося шкідливий вплив на організм людини їжі, яка піддавалася мікрохвильового опромінення. Аналогічне дослідження, проведене в СРСР, призвело до заборони використання мікрохвильових печей в 1976 році в Росії. Заборона в кінцевому рахунку було знято, щоб сприяти вільну торгівлю із Заходом. Проте, проблеми з мікрохвилями залишаються тими ж і в сучасному світі. Росія в кінці кінців видала міжнародне попередження щодо використання мікрохвильових печей і стільникових телефонів, які працюють на аналогічних частотах, викликаючи біологічну та екологічну небезпеку.

Гарна новина полягає в тому, що перейти від використання мікрохвильової печі до конвекційної печі досить легко. Пароварки або мультиварки також є чудовою альтернативою. Набагато безпечніше розморожувати і готувати їжу природним шляхом конвекції, щоб уникнути значного зменшення поживних властивостей, молекулярного зміни і зміни хімічного складу продуктів. Важливо пам’ятати, що їжа є інформацією для клітин, і після її обробки мікрохвилями організм не може розпізнавати змінені випромінюванням білки і поживні речовини, в результаті чого він вже не може використовувати ці поживні речовини за призначенням. Мікрохвильова піч — шкода для здоров’я людини. Постарайтеся якомога швидше відмовитися від її використання, віддавши перевагу альтернативним пристроїв для приготування та розігрівання їжі.

etender.in.ua

Зараз ви знаходитесь тут:

Схожі записи: