Etender.in.ua

Таємниці цього світу

М’ясо індички: користь і шкода для організму

М'ясо індички: користь і шкода для організму

Індичка — великий птах, яку вирощують на фермах в багатьох країнах світу.

Її м’ясо дуже багате поживними речовинами і є популярним джерелом білка, який споживається у всьому світі.

У цій статті ви дізнаєтеся все, що вам потрібно знати про м’ясо індички, включаючи його харчову цінність і калорійність, а також користь і потенційну шкоду для здоров’я від його вживання.

Харчова цінність, склад і калорійність м’яса індички

М’ясо індички багате поживними речовинами. Два товстих скибочки (84 грама) індички містять:

Вміст поживних речовин в м’ясі індички залежить від зрізу. Наприклад, темне м’ясо, яке міститься в активних м’язах, таких як ноги або стегна, зазвичай містить більше жиру і калорій, ніж біле м’ясо, тоді як біле м’ясо містить трохи більше білка.

Крім того, шкіра індички містить багато жиру. Це означає, що шматки м’яса зі шкірою містять більше калорій і жиру, ніж шматки без шкіри.

Наприклад, 100 грам індички з шкірою містять 169 калорій і 5,5 грама жиру, тоді як така ж кількість без шкіри містить 139 калорій і всього 2 грами жиру.

Майте на увазі, що різниця в калоріях невелика. Більш того, жир може допомогти вам почувати себе ситими після їжі.

Висновок:

Індичка багата білком і є відмінним джерелом багатьох вітамінів і мінералів, особливо вітамінів групи B. Шматки м’яса індички без шкіри містять менше калорій і менше жиру, ніж зі шкірою.

Користь м’яса індички для здоров’я

Вживання індички може принести користь для здоров’я.

Здоровий джерело білка

Індичка — це їжа, багата білком.

Білок важливий для росту і підтримки м’язів. Він надає структуру клітин і допомагає транспортувати поживні речовини по всьому тілу.

Крім того, дієта з високим вмістом білка може навіть допомогти схуднути, сприяючи відчуття ситості.

Всього 2 товстих скибочки (84 грама) індички містять 24 грама білка — вражаючі 48% від РСНП.

Більш того, індичка може бути більш здоровою альтернативою червоного м’яса, так як деякі обсерваційні дослідження пов’язують червоне м’ясо з підвищеним ризиком розвитку раку товстої кишки і хвороб серця.

Проте інші дослідження стверджують, що негативний вплив на здоров’я надає оброблене м’ясо, а не саме червоне м’ясо.

Багате на вітаміни групи B

М’ясо індички є особливо багатим джерелом вітамінів групи B, включаючи B3 (ніацин), B6 ​​(піридоксин) і B12 (кобаламін).

Два товстих скибочки (84 грама) індички містять 61% від РСНП вітаміну B3, 49% вітаміну B6 і 29% вітаміну B12.

Ці вітаміни групи B володіють багатьма корисними властивостями:

Крім того, індичка є хорошим джерелом фолату і вітамінів B1 (тіамін) і B2 (рибофлавін).

Багате джерело мінералів

Індичка багата селеном, цинком і фосфором.

Селен допомагає вашому організму виробляти гормони щитовидної залози, які регулюють обмін речовин і швидкість росту.

Цинк є важливим мінералом, необхідним для багатьох різних процесів в організмі, таких як експресія генів, синтез білка і ферментативні реакції.

Нарешті, фосфор життєво важливий для здоров’я кісток.

Крім того, індичка містить невелику кількість магнію і калію.

Висновок:

М’ясо індички є відмінним джерелом високоякісного білка, а також багатьох вітамінів групи B і ряду мінералів.

Потенційна шкода м’яса індички

Хоча це м’ясо має багато корисних властивостей, вживання оброблених продуктів з індички важливо обмежити, так як ці продукти можуть містити багато солі.

Оброблені сорти, такі як шинка з індички, ковбаси і нагетси, можуть містити велику кількість солі. Натрій зазвичай додають як консервант або підсилювача смаку.

Дослідження показують, що надмірне споживання солі може збільшити ризик розвитку раку шлунка. І навпаки, скорочення споживання солі може знизити високий кров’яний тиск.

Деякі оброблені продукти з індички, такі як салямі і пастрома, містять до 75% від РСНП натрію на 100 грам. Та ж сама порція ковбаси з індички забезпечує понад 60% від РСНП.

Для порівняння, 100 грам необробленої, приготовленої індички містять тільки 31% від РСНП натрію.

Тому, щоб мінімізувати рівень споживання солі, віддавайте перевагу необробленої індичці замість обробленої.

Висновок:

Оброблені продукти з індички часто містять занадто багато солі. Щоб уникнути надмірного споживання, віддавайте перевагу необробленої індички.

Як включити м’ясо індички в свій раціон

Ви можете включати індичку в свій раціон різними способами.

Свіжу або заморожену індичку можна купити цілий рік в місцевому продуктовому магазині або м’ясній крамниці.

Це м’ясо часто запікають у духовці, але його також можна готувати на повільному вогні до готовності з використанням сковороди, каструлі або мультиварки.

Ви можете додати його в наступні страви:

М’ясо індички також можна купити в формі фаршу і використовувати замість яловичого фаршу в таких стравах, як макарони по-флотськи або спагетті болоньєзе.

Як зазначалося вище, краще обмежити споживання оброблених продуктів з індички, таких як ковбасні вироби.

Висновок:

М’ясо індички неймовірно універсально і може бути додано до супів, салатів і запіканок. Воно також є гарною заміною яловичого фаршу.

Підведемо підсумок

etender.in.ua

Зараз ви знаходитесь тут:

Схожі записи: