Etender.in.ua

Таємниці цього світу

Розчинна кава: користь чи шкода для здоров’я?

Розчинна кава: користь чи шкода для здоров'я?

Розчинна кава дуже популярний у багатьох регіонах світу.

Його рівень споживання може навіть становити більше 50% від усього споживання кави в деяких країнах.

Розчинна кава також швидше і простіше готується, і є більш дешевою альтернативою звичайному кави.

Можливо, ви знаєте, що вживання звичайної кави пов’язане з багатьма корисними ефектами в відношення здоров’я, але вам цікаво, чи можна застосувати це до розчинній каві.

У цій статті пояснюється все, що вам потрібно знати про розчинну каву і його вплив на здоров’я.

Що таке розчинну каву?

Розчинна кава — це вид кави, приготований з сухого екстракту кави.

Подібно до того, як заварюється звичайну каву, екстракт готують шляхом варіння мелених кавових зерен, хоча він більш концентрований.

Після заварювання вода видаляється з екстракту з утворенням сухих фрагментів або порошку, які розчиняються при додаванні в воду.

Існує два основних способи приготування розчинної кави:

Обидва методи зберігають якість, аромат і смак кави.

Найпоширеніший спосіб приготування розчинної кави — додати одну чайну ложку порошку в чашку з гарячою водою.

Фортеця кави можна легко відрегулювати, додавши в чашку більше або менше порошку.

Висновок:

Розчинна кава зроблений з звареної кави, у якого була видалена вода. Щоб приготувати розчинну каву, просто додайте одну чайну ложку порошку в чашку з гарячою водою.

Розчинна кава містить антиоксиданти і поживні речовини

Кава є найбільшим джерелом антиоксидантів в раціоні харчування сучасної людини.

Вважається, що його високий рівень вмісту антиоксидантів є причиною багатьох пов’язаних з його вживанням корисних ефектів в відношення здоров’я.

Як і звичайну каву, розчинна кава містить багато потужних антиоксидантів.

Відповідно до одного з дослідженням, розчинна кава може містити навіть більшу кількість певних антиоксидантів, ніж зварений кави, в залежності від способу його обробки.

Крім того, одна стандартна чашка розчинної кави містить тільки 7 калорій і невелика кількість калію, магнію і ніацину (вітамін B3).

Висновок:

Розчинна кава багатий потужними антиоксидантами. Він може навіть містити більшу кількість деяких антиоксидантів, ніж інші види кави.

Розчинна кава містить трохи менше кофеїну

Кофеїн є найбільш широко споживаним стимулятором в світі, а кава — його найбільшим дієтичним джерелом.

Однак розчинна кава зазвичай містить трохи менше кофеїну, ніж звичайна кава.

Одна чашка розчинної кави, що містить одну чайну ложку порошку, може містити 30-90 мг кофеїну, а одна чашка звичайної кави містить 70-140 мг.

Оскільки чутливість до кофеїну залежить від людини, розчинна кава може бути кращим вибором для тих, кому необхідно скоротити споживання кофеїну.

Розчинна кава також доступний у вигляді кави без кофеїну, який містить ще менше кофеїну.

Занадто багато кофеїну може викликати занепокоєння, порушення сну, невгамовність, розлад шлунка, тремор і прискорене серцебиття.

Висновок:

Чашка розчинної кави, що містить одну чайну ложку порошку, зазвичай містить 30-90 мг кофеїну, тоді як звичайну каву містить 70-140 мг на чашку.

Розчинна кава містить більше акриламіду

Акриламід є потенційно шкідливим хімічною речовиною, яка утворюється при обсмажуванні кавових зерен.

Цей хімікат також часто зустрічається в широкому спектрі продуктів харчування, димі, предметах домашнього вжитку і засобах особистої гігієни.

Цікаво, що розчинна кава може містити вдвічі більше акриламіду, ніж свіжий, смажену каву.

Надмірне вплив акриламіду може пошкодити нервову систему і підвищити ризик розвитку раку.

Проте кількість акриламіду, якому ви піддаєтеся в результаті вживання продуктів харчування і каву, набагато нижче, ніж кількість, яке вважається шкідливим.

Тому вживання розчинної кави не повинна викликати занепокоєння щодо акриламід.

Висновок:

Розчинна кава містить в два рази більше акриламіду, ніж звичайну каву, але ця кількість все ж нижче, ніж кількість, яке вважається шкідливим.

Розчинна кава може мати корисними властивостями

Вживання кави було пов’язано з багатьма корисними ефектами в відношення здоров’я.

З огляду на, що розчинна кава містить ті ж антиоксиданти і поживні речовини, що і звичайну каву, він повинен приносити аналогічну користь вашому здоров’ю.

Вживання розчинної кави може:

Однак важливо мати на увазі, що багато хто з проведених досліджень були наглядовими.

Ці типи досліджень не можуть довести, що саме кава викликає менший ризик захворювання — тільки те, що люди, які зазвичай п’ють каву, менш схильні до захворювання.

Якщо вам цікаво, скільки слід пити каву, оптимальним є споживання 3-5 чашок розчинної кави в день. Дослідження часто пов’язують це кількість з найбільшим зниженням ризиків.

Висновок:

Розчинна кава володіє здебільшого тих же корисних властивостей, що і звичайну каву, в тому числі знижує ризик розвитку цукрового діабету 2 типу та захворювань печінки.

Підведемо підсумок

Розчинна кава швидко і просто готується, і не вимагає кавоварки. Він також має дуже тривалий термін зберігання і дешевше, ніж звичайну каву.

Тому його вживання може бути дуже зручним, коли ви подорожуєте або перебуваєте в дорозі.

Розчинна кава містить трохи менше кофеїну і більше акриламіду, ніж звичайну каву, але в ньому міститься більшість таких же антиоксидантів.

В цілому, розчинна кава — це корисний, низькокалорійний напій, який пов’язаний з тими ж корисними властивостями, що і інші види кави.

etender.in.ua

Зараз ви знаходитесь тут:

Схожі записи: