Etender.in.ua

Таємниці цього світу

Шкода цукру для організму людини: 6 причин для відмови від цукру

Шкода цукру для організму людини: 6 причин для відмови від цукру

Деякі люди намагаються скоротити споживання цукру з метою запобігання розвитку карієсу або в спробі скинути кілька зайвих кілограмів. Але якщо навіть у вас ідеальні зуби і хороша фігура, існує кілька вагомих причин для повної відмови від цукру. Але чому, і який шкоду цукру для організму людини? Про це докладно ви дізнаєтеся нижче.

Цукор живить ракові клітини

Споживання цукру може привести до резистентності до інсуліну, яка виникає, коли клітини вже не можуть ефективно реагувати на інсулін, що стимулює організм виробляти більше цього гормону, щоб компенсувати це. Ракові клітини потребують інсуліну щоб рости. Це означає, що зв’язок між цукром і раком важко заперечувати. Зокрема, вчені виявили, що ракові клітини використовують фруктозу в процесі ділення і відтворення.

Цукор може викликати хворобу серця

Здатність цукру спонукати організм до вироблення додаткового інсуліну також пов’язана з підвищеним артеріальним тиском (гіпертонією) та серцево-судинними захворюваннями. Надлишок інсуліну стимулює нервову систему, яка підвищує частоту серцевих скорочень і звужує кровоносні судини. У дослідженні, нещодавно опублікованому в JAMA Internal Medicine, було відзначено — в даний час вчені вважають, що вживання цукру є фактором ризику розвитку серцево-судинних захворювань.

Споживання цукру також тісно пов’язане з розвитком діабету 2 типу, особливо коли споживання цукру поєднується з малорухливим способом життя.

Цукор може збільшити ризик розвитку недоумства

Незважаючи на те, що точні механізми деменції досі залишаються загадкою, дослідники вважають, що резистентність до інсуліну, яка пов’язана зі значним споживанням цукру, погіршує деякі функції мозку. Шкода цукру для мозку обумовлений тим, що його споживання знижує здатність мозку позбавлятися від амілоїдних бляшок, що утворюються в результаті відкладень бета-амілоїду, що викликає хворобу Альцгеймера. У той час як деякі люди вважають, що розвиток деменції неминуче, провідний спеціаліст Великобританії по деменції, доктор Наджи Табет каже, що це захворювання може бути зупинено або припинено приблизно у чверті пацієнтів за рахунок зниження рівня споживання цукру і індексу маси тіла.

Цукор живить дріжджі Candida

Шкода цукру для організму людини також полягає в тому, що він є харчуванням для дріжджового грибка роду Candida, що викликає різного роду кандидози, такі як молочниця у жінок і у чоловіків, оральний кандидоз (молочниця в роті), кандидоз шкіри, кандидоз кишечника і ін. дріжджі Candida є частиною природної мікрофлори кишечника і без шкоди для здоров’я присутні в нашому організмі. Однак надмірне споживання цукру може спровокувати надмірне зростання цього грибка, що здатне привести до дріжджовий інфекції, яка згодом може перерости в ракові захворювання. Тому, відмова від цукру сприяє запобіганню розростання дріжджів роду candida, що також є профілактикою грибкових інфекцій і раку.

Цукор робить куріння ще шкідливіше

Сигаретний тютюн часто отверждается за допомогою методу, який перетворює його крохмалі в цукор, або шляхом замочування листя тютюну в цукрі. Цукор дозволяє курцям вдихати дим більш глибоко, при цьому викликаючи сильне звикання до тютюнопаління. Більш глибоке вдихання тютюнового диму в легені призводить до поглинання всіх канцерогенів, що неодмінно веде до подальшого посилення тяги до нікотину.

Цукор викликає звикання

Цукор викликає настільки сильне звикання, що деякі експерти назвали його найпотужнішим наркотиком в світі, що перевершує героїн, нікотин і кокаїн. Що буде, якщо не є цукор? Відмова від згубної звички вживати в їжу продукти, що містять цукор, може стати одним з кращих рішень, які ви коли-небудь брали заради свого здоров’я. Але це також ймовірно буде одним з найскладніших кроків, які ви коли-небудь робили.

Якщо ви вирішили відмовитися від цукру, не робіть помилку, замінюючи його токсичними підсолоджувачами. Вживання незначної кількості білкової їжі кожні кілька годин і трав’яного чаю може допомогти стримувати тягу до солодкого на початковому етапі, після чого через деякий час тяга значно знизиться. Ви уникнете розвиток безлічі захворювань, будете почувати себе набагато краще і станете більш енергійними вже через тиждень або два. Витримавши тривалий період часу без цукру, ви зможете з легкістю зовсім не повертатися до його вживання.

etender.in.ua

Зараз ви знаходитесь тут:

Схожі записи: