Etender.in.ua

Таємниці цього світу

Шкода кави: 7 побічних ефектів

Шкода кави: 7 побічних ефектів

Поговоримо про шкоду кави. Кава немов наркотик для більшості з нас. Задумайтесь наскільки величезне число людей в усьому світі починають свій день з чашки кави перед виходом на роботу. Деякі люди насолоджуються кави і мабуть це не викликає у них ніяких проблем зі здоров’ям.

Однак є деякі потенційні негативні наслідки від прийому кави, особливо в певні періоди часу і коли у вас виникло звикання до кави, вам буде досить важко прожити навіть день без нього.

Випиваючи кави час від часу ви навіть можете знайти деякі корисні ефекти цього напою. Якщо кава свіжий, якісний і натуральний, він може поліпшити пильність і в довгостроковій перспективі це може знизити ризик розвитку хвороби Паркінсона, появи каменів у жовчному міхурі і нирках, і знизити ризик розвитку цирозу печінки у непомірно п’ють. Читайте про простому способі очищення жовчного міхура і печінки від каменів.

З іншого боку, існує також шкода кави. Тривале вживання цього напою підвищує ризик появи високого рівня холестерину, хвороб серця і остеопорозу.

Якісний мелену каву є джерелом антиоксидантів, наприклад, хлорогенова кислоти, що допомагає із зниженням ваги, і екстракту зеленого кава. Зокрема, харчові добавки з високим вмістом цього антиоксиданту останнім часом досить популярні і використовуються для зменшення жиру.

Насправді, незважаючи на деяку можливу користь, для багатьох з нас надмірне споживання кави може надавати дуже негативний вплив на наше здоров’я тут і зараз, зокрема, на нашу травну і нервову системи.

Шкода кави. 7 негативних ефектів кави

Шкода кави або чому не варто зловживати цим напоєм.

1. Кава і соляна кислота

Вживання кави на порожній шлунок стимулює вироблення соляної кислоти. Ця кислота повинна вироблятися тільки при перетравленні їжі. Якщо ваш організм почне виробляти соляну кислоту частіше ніж треба в зв’язку з регулярним вживанням кави, він може відчувати труднощі при перетравленні великої кількості їжі.

Недолік соляної кислоти в шлунку може особливо позначитися при перетравленні білків. Білкова їжа може просто пройти далі по травному тракту перш, ніж перетравиться в шлунку. Неперетравлений білок може викликати різні проблеми зі здоров’ям, від здуття живота і метеоризму до синдрому подразненого кишечника (СРК), дивертикулита і навіть раку товстої кишки.

Неперетравлена ​​належним чином їжа в зв’язку з низькою кількістю соляної кислоти в шлунку може стати причиною десятків інших проблем зі здоров’ям. Існує навіть небезпідставне висловлювання — «Майже всі хвороби починаються в кишечнику». З огляду на це, можна зрозуміти, чому так важливо обмежити все, що заважає його нормальній роботі і періодично займатися очищенням кишечника.

2. Виразки, СРК і кислотність

Шкода кави в цьому випадку ось у чому. Багато із з’єднань в каві, такі як кофеїн і різні кислоти знайдені в кавових зернах, можуть дратувати шлунок і слизову оболонку тонкої кишки. Це відома проблема для людей які страждають від виразки, гастриту, синдрому подразненого кишечника і хвороби Крона. Зазвичай пацієнтам з даними проблемами радять повністю відмовитися від вживання кави. Але виникає наступне питання — чи може надмірне вживання кави сприяти розвитку вищеназваних захворювань?

Виразки, як вважають, викликаються бактеріями Helicobacter Pylori. Кислий ефект кави надає ослаблення опірності слизової поверхні шлунка бактеріям H. Pylori. Вживання кави може також подразнювати слизову оболонку тонкої кишки, що може привести до черевних спазмів, кольок і проблемами зі стільцем (запори і діарея). Цей стан відомо як синдром подразненого кишечника і в останні роки все більше людей страждають від цієї недуги. При захворюваннях шлунково-кишкового тракту, кава шкідлива.

3. Печія від кави

Кислотний рефлюкс і печія може бути викликана кави в зв’язку з тим, що він розслабляє нижній стравохідний сфінктер. Це невелика м’яз повинна залишатися щільно стислій після прийняття їжі, для запобігання повернення вмісту шлунка назад в стравохід і пошкодження слизової поверхні соляною кислотою. Кофеїн, що міститься в колі, енергетичних напоях та інших продуктах як відомо, також розслабляє сфінктер стравоходу, але приносить найбільшу шкоду — кава.

Навіть кава без кофеїну у деяких людей здатне постійно викликати печію. Дослідники вважають, що інші компоненти, що містяться в каві також здатні викликати кислотний рефлюкс.

4. Кава як проносне

Вживання кави може стимулювати перистальтику кишечника. Деякі люди використовують його навмисно як проносний, але є одна проблема. Стимулюючи перистальтику кишечника за допомогою кави, ми також сприяємо прискоренню спорожнення шлунка, в результаті чого не до кінця переварена їжа швидко переходить зі шлунка в тонкий кишечник. У цьому випадку шкода кави полягає в тому, що це ускладнює витяг поживних речовин з їжі і збільшує ймовірність появи запальних процесів в шлунково-кишковому тракті про які ми говорили вище. Чи вживаєте ви кави з кофеїном або без нього, не має ніякого значення, і в тому і в іншому випадку кави надає послаблюючий ефект і негативно впливає на травлення.

5. Засвоєння мінеральних речовин і кава

Люди п’ють багато кави можуть відчувати брак мінералів в організмі, навіть якщо вони їдять продукти багаті мінералами або приймають харчові добавки. У цьому випадку шкода кави полягає в тому, що цей напій негативно впливає на всмоктування заліза в шлунково-кишковому тракті і сприяє вимиванню кальцію, цинку, магнію та інших важливих мінералів.

Хоча всі ці мінерали просто необхідні для підтримки хорошого здоров’я, їх недолік може призводити до різного роду захворювань. Так наприклад, тільки недолік кальцію може привести до більш ніж 150 різних захворювань, а кава вимиває його з організму досить сильно.

Якщо ви все ж любитель кави, вам необхідно включити в свій раціон більше продуктів багатих кальцієм і іншими мінералами або ж почніть приймати препарати збагачені мінералами. Дізнайтеся більше про те, як вибрати правильну форму кальцію.

6. Акріламід в кави

Акриламід є канцерогенним (що викликає рак) речовиною, яке утворюється при обсмажуванні кавових зерен. Чим темніше зерна кави, тим вище рівень вмісту акриламіду в них. У США кави було визнано одним з основних (включаючи фаст-фуд) джерел цієї небезпечної хімічної речовини серед всіх продуктів харчування. Шкода кави в наявності — акриламід сприяє розвитку ракових захворювань. Читайте також про профілактику онкології і причини її виникнення.

7. Кава, стрес і напруження

Велика кількість випитої кави сприяє викиду гормонів стресу — кортизолу, адреналіну і норадреналіну. Ці хімічні речовини збільшують частоту пульсу, кров’яний тиск і психічне напруження. Сплеск гормонів стресу через випиту чашки кави перед їжею перешкоджає процесу травлення. Коли ваша нервова система розбурхана, організм витрачає енергію не за призначенням, в результаті чого енергії на травлення не вистачає.

І нарешті, кофеїн в каві, як відомо заважає метаболізму гамма-аміномасляної кислоти. Ця амінокислота є нейромедіатором, які беруть участь в регуляції настрою і рівня стресу. Вона також надає заспокійливу дію на шлунково-кишковий тракт. Ваш настрій і ваша травна система дивним чином пов’язані між собою. На жаль, тут шкода кави приносить і того й іншого через високого рівня кофеїну в ньому.

Багато людей настільки люблять каву, що просто не хочуть навіть слухати нічого про його шкоду і ті проблеми зі здоров’ям, які він здатний викликати при безконтрольному його вживанні. Якщо ви прочитали цей матеріал, можливо у вас з’явилося відчуття того, що необхідно скоротити кількість випитого кави або навіть відмовитися від нього зовсім. Шкода кави досить великий і вам повинно бути варто покласти на одну сторону шальки терезів — його чудовий смак і ефекти, а на іншу — ваше здоров’я. Подумайте над цим.

etender.in.ua

Зараз ви знаходитесь тут:

Схожі записи: