Etender.in.ua

Таємниці цього світу

Шкода тефлонового покриття: ваша сковорода виділяє токсичний газ

Шкода тефлонового покриття: ваша сковорода виділяє токсичний газ

Чи знаєте ви, що посуд з антипригарним покриттям проводиться з використанням великої кількості хімічних реактивів і високотоксичних сполук фтору, які можуть перетворитися в токсичний газ під час приготування їжі в ній. Ми поговоримо про шкоду тефлонового покриття і про те, які альтернативи ви можете використовувати замість такої шкідливої ​​для здоров’я посуду.

Незважаючи на численні хімічні речовини, що використовуються у виробництві антипригарного покриття, всі вони відносяться до сімейства перфторовані з’єднань. Ці токсини пов’язують з великою кількістю проблем зі здоров’ям, серед яких:

Ці токсини накопичуються в організмі і їх практично неможливо вивести або зруйнувати. Ці шкідливі речовини виявляються в організмах практично кожного обстеженого людини, що проживає в Європі і США.

За даними Агентства з охорони навколишнього середовища США (EPA), перфторовані сполуки, присутні у вашій посуді з тефлоновим покриттям, демонструють «стійкість, биоаккумуляция і токсичні властивості в надзвичайній мірі».

Навіть домашні птахи гинуть в результаті вдихання токсинів, що випаровуються з поверхні тефлонового покриття

Так як саме перфторовані з’єднання проникають з вашої сковороди з антипригарним покриттям в ваш організм? Зокрема, як це відбувається якщо компанія DuPont заявляє, що тефлон виготовлений з полімеру тетрафторетилену (ПТФЕ), який є біологічно інертним?

Проблема в тому, що при високих температурах, ПТФЕ та інші «тефлонові хімічні речовини» починають руйнуватися, перетворюючись в більш токсичні побічні продукти. Ці хімічні речовини виділяються в повітря, що призводить до їх потрапляння в легені людини і домашніх вихованців. Добре відомим фактом є те, що токсичні хімічні речовини, леткі з поверхні сковороди з антипригарним покриттям можуть вбити кімнатних птахів, так як їхні легені більш чутливі, ніж у людини. Вдихання цих хімічних речовин може також привести до гострого отруєння у людей, в результаті чого людина може відчувати грипоподібні симптоми. Цей стан називається «тефлоновий грип».

І хоча виробники посуду регулярно заявляють, що для виділення токсичних випарів сковороди повинні бути нагріті до надзвичайних температур, тести дослідницької некомерційної організації Environmental Working Group показали, що для досягнення цих температур потрібно всього від двох до п’яти хвилин перебування сковороди на середньому вогні.

Наприклад, домашні птахи (канарки, хвилясті папуги), присутні на кухні, гинуть, коли сковорода нагрівається принаймні до 162 ° C. При досягненні 360 ° C, сковороди з антипригарним покриттям викидають в повітря хімічні речовини, що викликають рак, пошкодження нирок і навіть смертельне отруєння.

Сковорода з антипригарним покриттям, в процесі нагрівання може досягти 400 ° C за все за вісім хвилин.

Примітно, що практично ніяких досліджень довгострокового впливу тефлонових парів на організм людини не проводилося. Також не проводилося ніяких досліджень стосовно довгострокових ефектів тефлоновим грипу.

Однак достеменно відомо, що перфторовані з’єднання, в тому числі і з тефлону, накопичуються в організмі людини, негативно позначаючись на його здоров’я протягом всього життя. Як було з’ясовано, перфторовані з’єднання настільки стійкі до розщеплення і виведення з організму, що одиничний вплив може забруднити тіло людини на десятиліття. Значне накопичення перфторовані з’єднань в організмі людини пов’язують з підвищеним ризиком розвитку серцево-судинних захворювань, раку та інсульту.

Вихід є — чавунні сковороди!

Так багато людей отруюють свої організми через потребу в зручності, яке надають їм сковорідках з антипригарним покриттям. Але чи можемо ми мати теж зручність і при цьому не ризикувати своїм здоров’ям? Ви можете отримати той же зручність від чавунної сковороди, яка насправді буде покращувати ваше здоров’я, а не погіршувати його.

Хоча ви і часто можете почути, що за чавунними сковородами важко доглядати, насправді особливого догляду чавунний посуд не потребує. Просто після кожного використання мийте таку сковороду без використання миючих засобів в проточній воді з-під крана, потім повністю висушуйте і змащуйте її дуже тонким шаром масла. До добре прокаленной чавунній сковороді нічого не пригорає, і з часом вона стає ще більш стійкою, так як масло, яке використовується при смаженні, утворює герметичне щільне натуральне антипригарне покриття.

Чавун неймовірно міцний, а сковороди з нього можна експлуатувати протягом усього життя, тому що термін придатності таких виробів необмежений. Вкладення коштів в чавунну посуд є найвигіднішим, так як це економить і ваші гроші, і ваше здоров’я!

Завдяки товщині чавунного посуду, тепло розподіляється по ній більш рівномірно, що також позитивно позначається і на що готується в ній їжі — вона має набагато більш привабливий смак і вигляд, ніж якби вона була приготовлена ​​в іншому посуді. Чавунний посуд навіть можна використовувати для приготування в печі.

І на додаток до всього, приготування їжі в чавунному посуді фактично збільшує кількість заліза в вашому раціоні.

Так навіщо ж продовжувати використовувати токсичний тефлон, адже шкода тефлонового покриття очевидний?

etender.in.ua

Зараз ви знаходитесь тут:

Схожі записи: