Etender.in.ua

Таємниці цього світу

Ягоди шипшини: корисні властивості та протипоказання

Ягоди шипшини: корисні властивості та протипоказання

Шипшина є родом рослини сімейства рожеві, плоди якого досить складні за своєю структурою, і являють собою многоорешек, часто в народі званий ягодами. Шипшина багата на вітамін С і іншими антиоксидантами, вітамінами і мінералами, завдяки чому активно використовується в народній медицині. Плоди цієї рослини також містять речовину, яка бореться із запаленням. У цьому матеріалі ми розглянемо застосування ягоди шипшини, корисні властивості і протипоказання.

Корисні властивості ягід шипшини і їх застосування

Порошок ягід шипшини може допомогти зменшити біль, пов’язану з остеоартритом. Добавка була випробувана на багатьох людях з остеоартритом стегна, коліна, рук, плечей, шиї та інших областей. Огляд досліджень показує, що люди, які брали добавки шипшини протягом трьох місяців поспіль, в меншій мірі відчували болю в порівнянні з контрольною групою людей, що приймали плацебо.

Деякі лікарі вважають, що шипшина може стати альтернативою нестероїдних протизапальних препаратів (НПЗП). На відміну від НПЗП, шипшина, схоже, не розріджує кров, і не викликає подразнення шлунка і утворення виразок. Однак для підтвердження цього твердження необхідно провести ретельні дослідження.

Кілька досліджень показують, що шипшина також може допомогти людям з хронічним болем в спині і ревматоїдний артрит (РА). Проте, дослідження ефективності шипшини при РА суперечливі. Невелике дослідження показує, що добавки ягід шипшини не усувають біль при ревматоїдному артриті.

Свіжі плоди шипшини містять більше вітаміну С, ніж цитрусові фрукти. Однак при сушінні плодів, велика кількість цього вітаміну руйнується. У спробі лікування або профілактики застуди, а також з метою зміцнення імунної системи, багато людей приймають порошок шипшини або п’ють відвар на його основі.

Дослідження на тваринах свідчать, що щоденне вживання напою, що містить близько 40 грамів порошку ягід шипшини здатне:

Кількість прийнятого шипшини залежить перш за все від захворювання або стану, яке ви хочете лікувати або запобігти. Як правило, необхідно заварювати від 2 до 2,5 г порошку шипшини в 150 мл окропу, який потім слід пити в якості чаю. Його також можна приймати, змішуючи з яблучним соком або у формі капсул, широко доступних в магазинах здоров’я. Порошок плодів шипшини можна також додавати в варення, желе і чаї.

Ризики і протипоказання прийому ягід шипшини

Шипшина, як правило, вважається безпечним при прийомі всередину і використанні за призначенням.

Прийом шипшини може викликати такі побічні ефекти:

Прийом добавок шипшини може підвищити ризик утворення деяких видів каменів в нирках. Високі дози можуть призвести до утворення небезпечних тромбів — захворювання, званого тромбоз глибоких вен.

Якщо ви вагітні або годуєте грудьми, вам слід бути обережними при використанні цього народного кошти. До теперішнього часу не проводилося ніяких досліджень щодо безпеки прийому коштів на основі ягід шипшини при вагітності і в період лактації.

Приймати шипшина небезпечно при таких захворюваннях:

Велика кількість вітаміну С в ягодах шипшини може заважати роботі розріджують кров препаратів, таких як Кумадіна (Варфарин). Так як шипшина багатий вітаміном C, будьте обережні при одночасному його застосуванні з цими та подібними препаратами.

Вам необхідно уточнити у свого лікаря, чи безпечні для вас добавки шипшини, якщо ви приймаєте такі препарати:

Завжди повідомляйте своєму лікарю про будь-яких добавках, які ви приймаєте, включаючи природні. Ваш лікар може перевірити прийняте засіб на будь-які можливі побічні ефекти або взаємодія з прийнятими вами фармацевтичними препаратами. Шипшина також може вплинути на результати деяких аналізів крові, в зв’язку з чим перед забором крові, вам необхідно утриматися від його прийому.

etender.in.ua

Зараз ви знаходитесь тут:

Схожі записи: