Etender.in.ua

Таємниці цього світу

Як зробити вершкове масло м’яким швидко?

Як зробити вершкове масло м'яким швидко?

Багато рецептів випічки і десертів, таких як печиво і кекси, вимагають вершкового масла з цукром.

Вершкове масло — це твердий жир, який може утримувати повітря. Проте якщо ви коли-небудь намагалися використовувати холодне масло прямо з холодильника, ви знаєте, що воно підходить не дуже добре — виходить грудкувате і нерівне рідке тісто з нерівномірною текстурою.

З іншого боку, коли ви використовуєте розм’якшене вершкове масло з цукром, жир затримує повітря, який при нагріванні в духовці розширюється, роблячи випічку смачною і пухнастою (1).

Розм’якшення вершкового масла є важливим кроком, який дозволяє вашій страві набуває бажану текстуру. Розм’якшене масло не є занадто твердим або холодним, але і не розчиняється в рідині. Воно знаходиться десь посередині між цими двома станами (1).

Найнадійніший спосіб зробити вершкове масло м’яким — вийняти його з холодильника і дати йому відстоятися при кімнатній температурі протягом 20 хвилин перед використанням.

Якщо у вас немає часу, щоб ваше масло стало м’яким само по собі, для досягнення бажаної консистенції ви можете спробувати кілька ближчих методів.

У цій статті розглядаються найшвидші способи, як зробити вершкове масло м’яким.

Якщо у вас є 10 хвилин

Ось один із способів, що дозволяють швидко і рівномірно пом’якшити вершкове масло в домашніх умовах за 10-13 хвилин:

Якщо у вас є 5-10 хвилин

Якщо ви хочете ще більше прискорити процес розм’якшення, спробуйте кілька способів збільшити площу поверхні масла. Потім дайте маслу постояти при кімнатній температурі протягом 5-10 хвилин.

Ось деякі з цих методів:

Методи швидкого нагріву

Нарешті, якщо ви хочете використовувати інші методи нагрівання, ви можете спробувати використовувати мікрохвильову піч або пароварку.

Розігрівайте холодний шматок вершкового масла на сильній потужності протягом 3-4 секунд, перевертаючи його на іншу сторону кожен раз, поки не досягнете 12-16 секунд. Майте на увазі, що мікрохвильові печі відрізняються один від одного, і цей метод не завжди призводить до рівномірної текстурою.

В якості альтернативи, нагрійте каструлю з водою на середньому вогні і помістіть миску зверху каструлі, щоб закрити отвір. Помістіть своє холодне вершкове масло в миску і дайте йому розм’якшити від пара і тепла. Видаліть його перш, ніж воно розтане.

Цей метод може зайняти більше часу, ніж використання мікрохвильової печі, але він дає вам більше контролю.

Підведемо підсумок

Вершкове масло є дуже поширеним інгредієнтом, і багато рецептів випічки вимагають, щоб воно було розм’якшити перед використанням, щоб в результаті ви отримали бажану текстуру. Розм’якшене масло має консистенцію між твердим і рідким станами.

Найнадійніший метод як зробити вершкове масло м’яким — дати йому постояти при кімнатній температурі, поки воно не стане м’яким.

Проте ви можете спробувати деякі більш швидкі методи, такі як натирання його на тертці або нагрівання з використанням пароварки або пара від нагрітої в мікрохвильовій печі води.

etender.in.ua

Зараз ви знаходитесь тут:

Схожі записи: